Uitgelicht door de redactie

19 / 01 / 2023
Camperplaatsen
Campings
Vlaamse Kampeertoeristen
Kampeertoerist
Zwitserland
Winters Wallis (41).jpg

Camperplaatsen en campings in Zwitserland

Onze Kampeertoerist-redacteurs trekken er vaak op uit met de motorhome, campervan of caravan. Ze reizen door verschillende landen in Europa op zoek naar prachtige landschappen en unieke plekken. Ze logeren op de mooiste en gezelligste camperplaatsen en campings. Deze maand reizen we naar Zwitserland, een land met een grote variëteit aan landschappen. Van feeërieke meren tot reusachtige bergen, je vindt het er allemaal. We geven je tips voor een onvergetelijke kampeertrip.

Uitgelichte campings

Camping Flims is een zonnige bergcamping middenin het Sardona Unesco-Wereldnatuurerfgoed, boven de Rijnkloof. Op enkele minuten afstand vind je het prachtige Caumameer. De camping is rustig gelegen met verschillende plaatsen voor motorhomes, caravans en tenten. Hiervoor is het terrein in drie delen opgesplitst en elk deel heeft een eigen goed onderhouden, verwarmde sanitaire voorziening. Er is ook een droogkamer voor je skischoenen en kledij aanwezig. Bij sneeuwval worden deze plaatsen dagelijks onderhouden. Naast de staanplaatsen, zijn er zes verwarmde pods te huur. De camping biedt brood op bestelling aan en aan de receptie heb je de mogelijkheid om de basisbenodigdheden te kopen. Daar vergaar je ook de nodige informatie over de skipistes en de wandelroutes. Daarnaast is er ook een bistro waar je kan ontbijten en waar je gratis wifi hebt. Ook het busvervoer naar de skistations is gratis. De camping zelf is het hele jaar door open. 

  • Camping Flims

    Via Prau la Selva 4, CH-7018 Flims-Waldhaus

    Bezocht door Willy tijdens zijn kampeertrip in Zwitserland, Graubünden reLAAXt

Camping au Chur ligt aan de rand van de stad, in het industrieterrein langs de boorden van de Rijn. Deze camping is bereikbaar via afrit Chur Zuid en vervolgens volg je de borden. Op de camping zijn er verschillende plaatsen beschikbaar. Zo zijn er zonnige plaatsen op een weiland of schaduwrijke plaatsen in een licht loofbos. Op het terrein zijn verwarmde sanitaire voorzieningen, een skiruimte, een afwasruimte en een afvoer voor stacaravans. Daarnaast is er een winkel en restaurant ter plaatse. De camping is het hele jaar door open en met je ACSI-kaart krijg je korting in het voor- en naseizoen. Tot slot krijgen kampeerders korting in het nabijgelegen stedelijk zwembad.

  • Camping Au Chur

    Felsenaustrasse 61, CH-7000 Chur

   Bezocht door Willy tijdens zijn kampeertrip in Zwitserland, Graubünden reLAAXt

Aan de oevers van het Meer van Genève vinden we niet alleen Lausanne, maar ook Camping de Vidy-Lausanne. Deze camping ligt naast het Olympisch hoofdkwartier van het IOC en biedt tal van mogelijkheden. Zo is er niet alleen een Euro-Relais-terminal voor campers met een beveiligde parkeerplaats, maar is er ook gratis openbaar vervoer tijdens je verblijf. Er zijn voorzieningen aanwezig voor rolstoelgebruikers. Daarnaast is er een supermarkt die in de maanden juli en augustus geopend is. Maar ga gerust ook eens eten in het restaurant Les Berges de Vidy, gelegen aan de rand van het meer. Zij bieden een menu met seizoensgebonden specialiteiten aan. Er is ook een speeltuin, zodat de kinderen zich helemaal kunnen uitleven.

  • Camping de Vidy-Lausanne

    Chemin du Camping 3 CH-1007 Lausanne

    Bezocht door Kris tijdens zijn kampeertrip in Zwitserland, Aquarium-Vivarium Aquatis

 

Uitgelichte motorhomeplaatsen

In Grimentz ligt motorhomeplaats Parking Glacier de Moiry die plaats heeft voor vijftien motorhomes. Glacier de Moiry is centraal gelegen, dichtbij de kabelbaan. De motorhomeplaats is het hele jaar door open en je kan er onbeperkt staan. Er zijn toiletten aanwezig en daarnaast is er de mogelijkheid om je cassettetoilet te lozen. De omgeving biedt alvast genoeg mogelijkheden, zoals wandelen of skiën.

  • Parking Glacier de Moiry

    CH-3961 Grimentz

    Bezocht door Kris tijdens zijn kampeertrip in Zwitserland, winters Wallis

Motorhomeplaats Zinal biedt plaats aan tien motorhomes voor maximaal 48 u. De parkeerplaats is gelegen aan de route de cinq 4000, dichtbij de skilift. Het uitzicht op de Keizerskroon krijg je er gratis bij. Op het terrein is er de mogelijkheid om het cassettetoilet en afvalwater te lozen. Er is ook water en stroom aanwezig en honden zijn zeker welkom. Deze motorhomeplaats is het hele jaar door open.

  • Zinal

    CH-3961 Zinal

    Bezocht door Kris tijdens zijn kampeertrip in Zwitserland, winters Wallis

Parking Fideris ligt vlakbij het dorp en biedt plaats aan veertien motorhomes. Op het terrein zijn er sanitaire voorzieningen, zoals douche en toilet. Daarnaast is er een mogelijkheid om het cassettetoilet te lozen, is er speelgelegenheid en zijn honden welkom. De omgeving is ideaal om al wandelend of fietsend te verkennen. De motorhomeplaats is ope van 15 april tot en met 15 oktober en voor een overnachting betaal je 6,00 Zwitserse Frank.

    Neue Strasse 99, CH-7235, Fideris

Ben je benieuwd naar meer kampeertips? In Kampeertoerist vind je telkens een ruim aanbod voor campings en motorhomeplaatsen terug.