Ledenvoordelen

Wat levert het lidmaatschap je op?

Met je VKT-lidkaart in de hand geniet je als kampeerder van heel wat voordelen, en verdien je zo je lidgeld terug. Neem hieronder een kijkje waar je overal kan besparen.

Je abonnement op Kampeertoerist

11 keer per jaar een schat aan informatie in je brievenbus! 

- overnachtingsadressen in binnen- en buitenland
- testverslagen van tenten, vouwwagens, caravans en kampeerauto's
- reisverhalen en tips voor weekendtrips of langere reizen
- onderhoudsadvies voor kampeermateriaal
- nieuwigheden in de kampeerbranche
- lezerstips en -ervaringen
- updates over wetgeving

Kampeertoerist

Twee gratis verzekeringen: burgerlijke aansprakelijkheid en verzekering voor ongevallen met lichamelijk letsel

Je denkt er natuurlijk liever niet aan, maar helaas kan een ongeval of materiële of lichamelijke schade aan derden je ook overkomen tijdens je favoriete vrijetijdsbesteding. Ook dan kan je rekenen op Vlaamse Kampeertoeristen! Aan het VKT-lidmaatschap is voor jou en je officieel inwonende gezinsleden een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering en gratis ongevallenverzekering verbonden voor lichamelijk letsel veroorzaakt tijdens het kamperen. Deze verzekering geldt wereldwijd vanaf het ogenblik dat je thuis vertrekt op kampeertocht tot het ogenblik van je terugkomst.

ongevalaangifteformulier
aangifteformulier.pdf
Download file

Camping Card International

Je ontvangt de Camping Card International (CCI) van de internationale kampeerfederatie FICC. Die geldt eveneens als VKT-lidkaart. De internationale kampeerkaart vervangt je identiteitskaart op campings in binnen- en buitenland, kan je kortingen opleveren op meer dan 3.150 campings in 40 landen en bewijst dat je verzekerd bent voor burgerlijke aansprakelijkheid (schade aan derden) of een ongeval met lichamelijk letsel tijdens het kamperen.

CCI-kaart

20% korting op VKT-camping Malpertuus

Je krijgt een korting van 20% op het overnachtingstarief (excl. elektriciteit) op deze rustig gelegen familiecamping aan de rand van de Lembeekse bossen. Alweer € 3,20 per nacht uitgespaard!

Korting op rijlessen bij VAB-Rijschool

VAB-Rijschool biedt jou, je partner en je inwonende kinderen een exclusieve korting aan van 7% op het normale lesgeld voor het behalen van alle rijbewijzen. Voor de rijbewijzen B+E (caravan), C1 (zwerfauto 3,5 tot 7,5 ton) of C1+E (zware zwerfauto met aanhangwagen) mag je zelfs rekenen op 10% korting! Dit komt neer op een voordeel van pakweg € 93,10 voor het rijbewijs B+E en € 99,50 voor het rijbewijs C1 (8 uur praktijk + examen). Je VKT-lidgeld is zo al terugverdiend.

€ 20 korting op Coolado tPump XL

Onze Kampeertoerist-redacteur Luc testte de Coolado tPump XL en nu mogen wij een kortingscode voor € 20 delen met onze lezers. Klik rechtsboven op 'Leden' en log in om de code te weten te komen!

Coolado

10% korting bij Outdoorschool

Hoofdredacteur Julie ging op Bushcraft Hike met de Outdoorschool, en raadt iedereen zo'n belevenis aan. Ook zin? Surf dan naar www.outdoorschool.be & boek je avontuur met 10% VKT-ledenkorting. Klik rechtsboven op 'Leden' en log in om de code te weten te komen! Code geldig tot 30/09/2023. Niet geldig voor de jaaropleiding.

Outdoorschool

Korting bij Yescapa

Je geniet van een mooie korting bij Yescapa, het deelplatform waar particulieren veilig en gemakkelijk een motorhome of campervan kunnen huren of verhuren.

Heb je een camper die tijdens bepaalde periodes gewoon op stal staat? En wil je daar graag een centje aan bijverdienen? Dan kan je je camper verhuren via de Yescapawebsite. Je voert de beschikbaarheid in, bepaalt een huurdagprijs en plaatst enkele foto’s. Zodra er iemand geïnteresseerd is in jouw camper, ontvang je een huuraanvraag. Je spreekt met de geïnteresseerde af om het huurcontract te bespreken en te ondertekenen, en klaar is kees. Als VKT-lid is je eerste verhuur zonder enige kosten, daarna betaal je een kleine servicekost van 15% aan Yescapa.

Ben je geen campereigenaar, maar kriebelt het om eens een kampeeruitje met een campervan of mobilhome te doen? Dan zoek je jouw ideale camper via de zoekcriteria van Yescapa, vul je bij de reservatie de promocode in en dan ontvang je een korting van maximum € 30. Stel dat de servicekost van een reservatie minder bedraagt, dan is de korting beperkt tot dat bedrag. De promocode vind je terug op het ledenplatform.

Korting op de ferry naar Griekenland bij ANEK-SUPERFAST

Reis je binnenkort naar Griekenland? Je geniet 25% korting op de voertuigtarieven van de veerbootverbindingen van ANEK-SUPERFAST Ferries vanuit Ancona, Venetië en Bari (Italië) naar Igoumenitsa en Patras (Griekenland) én vice versa. Deze korting kan gecombineerd worden met de vroegboekkorting (in 2022 geldig tot eind maart). De formule 'kamperen aan boord' is alleen mogelijk van 1 april tot 31 oktober, en is enkel combineerbaar met vroegboekkorting als je vanuit Bari reist. Enkel geldig mits reservatie vooraf via het formulier hieronder.

Reserveringsformulier
reserveringsformulier.pdf
Download file
Detailvoorwaarden.pdf
Detailvoorwaarden.pdf
Download file

Tot € 600 korting op e-bikes van Belgocycle

Bij het Belgische fietsmerk Belgocycle koop je als VKT-lid kwalitatieve, elektrische fietsen aan extra voordelige prijzen en voorwaarden. Bovendien wordt je fiets rijklaar aan huis geleverd, helemaal op maat afgesteld en voorzien van professionele uitleg. Uniek is dat Belgocycle nadien ook service aan huis garandeert via Bizbike.

5 euro korting bij Agricamper Italia

Hou je van 'slow' toerisme en unieke kampeerplekjes? En heb je een reisje naar Italië op het oog? Je geniet van tot en met eind december 2023 van 5 euro korting op het jaarlijkse lidmaatschap bij Agricamper Italia. In plaats van € 34,90 betaal je € 29,90. Meer informatie en de kortingscode vind je terug op het ledenplatform.

Korting bij The Camping and Caravanning Club of Great Britain

Buitenlandse kampeerders kunnen van voordelige campingtarieven (tot 30% korting!) genieten op de meer dan 100 clubcampings van de Britse Camping and Caravanning Club en 16 terreinen van 'Camping in the Forest', mits een tijdelijk lidmaatschap − Temporary Overseas Membership − van drie opeenvolgende maanden af te sluiten. Prijs: € 24,97 (excl. portkosten en afhankelijk van wisselkoersen).


Als VKT-lid (en houder van een CCI-kaart m.a.w.) heb je het recht om tegen ledenprijzen op deze clubcampings te verblijven en hoef je geen Temporary Overseas Membership te betalen! Mooi meegenomen als je een vakantie in Groot-Brittannië plant.

Jouw voordeel: minimum € 24,97

Gunsttarief VAB-pechbijstand

Je kunt tegen een gunsttarief een beroep doen op de pechservice van VAB (Benelux). Wie een VAB-polis afsluit via Vlaamse Kampeertoeristen, bespaart € 5! Dat voordeel wordt niet rechtstreeks bij VAB verrekend, maar via een vermindering van je lidmaatschapsbijdrage bij VKT.

Voordelig tarief CampingCard ACSI-kaart & gids

Als VKT-lid kan je tegen een voordelig tarief de CampingCard ACSI-kaart en gids bestellen. Elk jaar kan je de kaart met gids vooraf bestellen van september tot eind november. Je bestelling wordt dan eind december thuis geleverd, tegen een extra voordelig tarief!

VKT biedt vier formules aan.
- basisversie CampingCard ACSI met ruim 3.400 campings, zonder app
- basisversie CampingCard ACSI met ruim 3.400 campings, met app
- uitgebreide versie CampingCard ACSI & Camperplaatsen (met ruim 3.400 campings plus 9.000 camperplaatsen), zonder app
- uitgebreide versie CampingCard ACSI & Camperplaatsen (met ruim 3.400 campings plus 9.000 camperplaatsen), met app

Meer info in Kampeertoerist september, oktober en november.

Korting bij Oostappen Vakantieparken

Oostappen Vakantieparken beschikt over 11 mooie kindvriendelijke vakantieparken in Nederland en België. VKT-leden krijgen tot 30% korting op jouw vakantie in 2023 bij boekingen van 3 nachten of meer.

Korting op Camping Kristoffel in Oostham

Je geniet van korting op Camping Kristoffel in Oostham, het clubterrein van VKT-Ham. Je betaalt slechts € 17,00 i.p.v. € 20,00.

Bijzondere voordelen bij DreamTravels maatwerkreizen

Vlaamse Kampeertoeristen en NKC werken samen met DreamTravels voor fly-& drive-reizen op verre bestemmingen. DreamTravels helpt je bij het samenstellen van je route en programma binnen je budget, en kan de boekingen deels of volledig voor je regelen. Als VKT-lid ontvang je, bovenop de scherpe prijzen, bijzondere voordelen en extraatjes.

Vlaamse Kampeer- en Caravaning Federatie

VKT is stichtend lid van VKCF (Vlaamse Kampeer- en Caravanning Federatie). VKCF vertegenwoordigt de grote meerderheid van de kampeerverenigingen in Vlaanderen. Behalve een Europese kalender, vind je op de website ook de internationale kalender met de activiteiten onder de vlag van FICC (Fédération Internationale de Camping et de autoCaravanning IASBL). Als lid van VKT kan je deelnemen aan de internationale kampeerweekends die toegankelijk zijn voor alle VKCF-clubs en haar leden.

Naar de website van VKCF

Naar de website van FICC

info@vkcf.be