Ledenvoordelen

Wat levert het lidmaatschap je op?

Met je VKT-lidkaart in de hand geniet je als kampeerder van heel wat voordelen, en verdien je zo je lidgeld terug. Neem hieronder een kijkje waar je overal kan besparen.

Je abonnement op Kampeertoerist

10 keer per jaar een schat aan informatie in je brievenbus!  - overnachtingsadressen in binnen- en buitenland - testverslagen van tenten, vouwwagens, caravans en kampeerauto's - reisverhalen en tips voor weekendtrips of langere reizen - onderhoudsadvies voor kampeermateriaal - nieuwigheden in de kampeerbranche - lezerstips en -ervaringen - updates over wetgeving

Kampeertoerist

Camping Card International

Je ontvangt de Camping Card International (CCI) van de internationale kampeerfederatie FICC. Die geldt eveneens als VKT-lidkaart. De internationale kampeerkaart vervangt je identiteitskaart op campings in binnen- en buitenland, kan je kortingen opleveren op meer dan 3.150 campings in 40 landen en bewijst dat je verzekerd bent voor burgerlijke aansprakelijkheid (schade aan derden) of een ongeval met lichamelijk letsel tijdens het kamperen.

CCI-kaart

Twee gratis verzekeringen: burgerlijke aansprakelijkheid en verzekering voor ongevallen met lichamelijk letsel

Je denkt er natuurlijk liever niet aan, maar helaas kan een ongeval of materiële of lichamelijke schade aan derden je ook overkomen tijdens je favoriete vrijetijdsbesteding. Ook dan kan je rekenen op Vlaamse Kampeertoeristen! Aan het VKT-lidmaatschap is voor jou en je officieel inwonende gezinsleden een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering en gratis ongevallenverzekering verbonden voor lichamelijk letsel veroorzaakt tijdens het kamperen. Deze verzekering geldt wereldwijd vanaf het ogenblik dat je thuis vertrekt op kampeertocht tot het ogenblik van je terugkomst.

ongevalaangifteformulier
aangifteformulier.pdf
Download file

De Berghut

De Berghut is al drie generaties actief als outdoorspeciaalzaak te Hamme. Een ruim assortiment aan kampeermateriaal, wandelgerief en technisch bergsportmateriaal voorziet al reeds 30 jaar wandelaars, wereldreizigers en bergsporters met professioneel materiaal en persoonlijk advies. Zo kan je met vertrouwen en zonder zorgen, en nu ook met een genereuze 10% korting, je nieuwe avonturen, groot of klein, ten volle beleven.

De Berghut

€ 2,50 korting op Camping Kautenbach

Het kleine maar fijne Luxemburg, geen blik zo fijn. Ons buurlandje biedt zijn bezoekers een veelvoud aan hemelse natuur aan, met een wijde waaier aan prachtige campings. Eén van de mooiste, Kamping Kautenbach, situeert zich in een prachtig keteldal, ver van alle stoorzenders en diep in al dat fleurige groen. Zomer of herfst, het domein is er om met volle teugen van te genieten, te voet of te fiets.  

Camping Kautenbach viert in 2024 haar 70ste verjaardag en onze leden  worden uitgenodigd om deze verjaardag mee te vieren. Elke VKT’er met geldige lidkaart krijgt, in het voor- en naseizoen, per dag € 2,50 korting op zijn of haar verblijf. Dankzij Bianca en Erik kan dit in ons mooi Nederlands. Alvast welkom op camping Kautenbach in ... Kautenbach. Gemakkelijk toch?!

Camping Kautenbach

20% korting op VKT-camping Malpertuus

Je krijgt een korting van 20% op het overnachtingstarief (excl. elektriciteit) op deze rustig gelegen familiecamping aan de rand van de Lembeekse bossen. Alweer € 3,20 per nacht uitgespaard!

Overnachten aan € 25 op camping de Chênefleur

Camping in de Ardennen met verwarmd openluchtzwembad, sauna, jacuzzi, winkel, bar en restaurant. Speeltuin voor de kinderen. Animatie, pittoreske dorpen, sport, vissen en toeristische uitstappen.

Leden kamperen tegen € 25 per nacht, taksen en elektriciteit inbegrepen. Actie geldt voor max. 2 pers. en 1 hond. Niet geldig tussen 8/7 en 26/8.

Camping de Chênefleur

€ 20 korting op Coolado tPump XL

Onze Kampeertoerist-redacteur Luc testte de Coolado tPump XL en nu mogen wij een kortingscode voor € 20 delen met onze lezers. Klik rechtsboven op 'Leden' en log in om de code te weten te komen!

Coolado

Korting bij Yescapa

Je geniet van een mooie korting bij Yescapa, het deelplatform waar particulieren veilig en gemakkelijk een motorhome of campervan kunnen huren of verhuren.

Heb je een camper die tijdens bepaalde periodes gewoon op stal staat? En wil je daar graag een centje aan bijverdienen? Dan kan je je camper verhuren via de Yescapawebsite. Je voert de beschikbaarheid in, bepaalt een huurdagprijs en plaatst enkele foto’s. Zodra er iemand geïnteresseerd is in jouw camper, ontvang je een huuraanvraag. Je spreekt met de geïnteresseerde af om het huurcontract te bespreken en te ondertekenen, en klaar is kees. Als VKT-lid is je eerste verhuur zonder enige kosten, daarna betaal je een kleine servicekost van 15% aan Yescapa.

Ben je geen campereigenaar, maar kriebelt het om eens een kampeeruitje met een campervan of mobilhome te doen? Dan zoek je jouw ideale camper via de zoekcriteria van Yescapa, vul je bij de reservatie de promocode in en dan ontvang je een korting van maximum € 30. Stel dat de servicekost van een reservatie minder bedraagt, dan is de korting beperkt tot dat bedrag. De promocode vind je terug op het ledenplatform.

Korting op de ferry naar Griekenland bij ANEK-SUPERFAST

Reis je binnenkort naar Griekenland? Je geniet 25% korting op de voertuigtarieven van de veerbootverbindingen van ANEK-SUPERFAST Ferries vanuit Ancona, Venetië en Bari (Italië) naar Igoumenitsa en Patras (Griekenland) én vice versa. Deze korting kan gecombineerd worden met de vroegboekkorting (geldig tot eind maart). De formule 'kamperen aan boord' is alleen mogelijk van 1 april tot 31 oktober, en is enkel combineerbaar met vroegboekkorting als je vanuit Bari reist.
Onze vaste partner, Armando Farina, waar veel VKT-leden bootovertochten boeken, rondt dit jaar een mooie carrière af. De korting bij Anek-Superfast blijft echter geldig. Vanaf nu kan je voor boekingen terecht bij Athens Express, een tweede Belgische agent die de korting voor ons kan toepassen. Athens Express is gevestigd in Schaarbeek (Brussel) en verkoopt ook ferryovertochten van Anek-Superfast.
Een boekingstip voor wie graag gebruik maakt van het Camping On Board-aanbod: wacht niet en contacteer zo snel mogelijk een agent. Geef bij voorkeur meerdere mogelijke afreisdata en -locaties op om de meeste kans te maken op een plaatsje eens de boekingen openen.

ferry met motorhomes

5% korting bij Europacaravans

Op zoek naar een caravan in de buurt van Kluisbergen? David en Heidi van Europacaravans hebben er zeker een in hun assortiment staan die bij jouw reisstijl past. Je vindt er zowel nieuwe als tweedehands modellen van de merken Knaus, Kabe, Weinsberg, Bürstner en Caretta. Naast een showroom van 1.500 m² vol caravans, beschikken David en Heidi ook over een toebehorenshop om u tegen te zeggen, met een overvloed aan tenten, luifels, verlichting, techniek, meubilair, huishoudelijke spullen en nog veel meer. 

Europacaravans biedt 5% korting in zijn toebehorenafdeling aan VKT-leden. De korting geldt op alle producten die op voorraad zijn in de shop, met uitzondering van multimedia. In de fysieke winkel hoef je enkel je lidkaart te tonen; bestel je online, dan maak je gebruik van de speciale promocode die je vindt na inloggen op deze website

Europacaravans

5 euro korting bij Agricamper Italia

Hou je van 'slow' toerisme en unieke kampeerplekjes? En heb je een reisje naar Italië op het oog? Je geniet van tot en met eind december 2023 van 5 euro korting op het jaarlijkse lidmaatschap bij Agricamper Italia. In plaats van € 34,90 betaal je € 29,90. Meer informatie en de kortingscode vind je terug op het ledenplatform.

Korting bij The Camping and Caravanning Club of Great Britain

Buitenlandse kampeerders kunnen van voordelige campingtarieven (tot 30% korting!) genieten op de meer dan 100 clubcampings van de Britse Camping and Caravanning Club en 16 terreinen van 'Camping in the Forest', mits een tijdelijk lidmaatschap − Temporary Overseas Membership − van drie opeenvolgende maanden af te sluiten. Prijs: € 24,97 (excl. portkosten en afhankelijk van wisselkoersen).


Als VKT-lid (en houder van een CCI-kaart m.a.w.) heb je het recht om tegen ledenprijzen op deze clubcampings te verblijven en hoef je geen Temporary Overseas Membership te betalen! Mooi meegenomen als je een vakantie in Groot-Brittannië plant.

Jouw voordeel: minimum € 24,97

Tot € 700 korting op e-bikes van Belgocycle

Bij het Belgische fietsmerk Belgocycle koop je als VKT-lid kwalitatieve, elektrische fietsen aan extra voordelige prijzen en voorwaarden. Bovendien wordt je fiets rijklaar aan huis geleverd, helemaal op maat afgesteld en voorzien van professionele uitleg. Uniek is dat Belgocycle nadien ook service aan huis garandeert via Bizbike.

Vlaamse Kampeer- en Caravaning Federatie

VKT is stichtend lid van VKCF (Vlaamse Kampeer- en Caravanning Federatie). VKCF vertegenwoordigt de grote meerderheid van de kampeerverenigingen in Vlaanderen. Behalve een Europese kalender, vind je op de website ook de internationale kalender met de activiteiten onder de vlag van FICC (Fédération Internationale de Camping et de autoCaravanning IASBL). Als lid van VKT kan je deelnemen aan de internationale kampeerweekends die toegankelijk zijn voor alle VKCF-clubs en haar leden.

Naar de website van VKCF

Naar de website van FICC

info@vkcf.be

Bijzondere voordelen bij DreamTravels maatwerkreizen

Vlaamse Kampeertoeristen en NKC werken samen met DreamTravels voor fly-& drive-reizen op verre bestemmingen. DreamTravels helpt je bij het samenstellen van je route en programma binnen je budget, en kan de boekingen deels of volledig voor je regelen. Als VKT-lid ontvang je, bovenop de scherpe prijzen, bijzondere voordelen en extraatjes.