Betoverende lichtspektakels

24 / 11 / 2022
uitstapjes
Binnenland
Evenementen
Lichtfestivals
Tips van de redactie
Lightophia

Lantaarns, lichtobjecten en een verlichte fontein

De kerstperiode is een periode waar je overal lichtjes ziet branden. Ook ZOO Planckendael doet mee. Vanaf 2 december tot en met 15 januari verlichten gigantische insecten ZOO Planckendael met het lichtspektakel Giant Bugs and those that eat them.

Dit lichtspektakel is meteen het tweede dat de dierentuin organiseert. Vorig jaar verlichtten dinosaurussen de dierentuin en nu kan je je verwonderen aan insecten en insecteneters. Trek eropuit met familie, vrienden of je gezin en waag je tussen de poten van een hoge spin of wandel door een bijenkorf. Ga op zoek naar de tarantula of volg de lampen naar een gigantische bidsprinkhaan. Is er een betere manier om insecten en hun wereld te ontdekken? Ook dit jaar komen de lichtobjecten van China Light ZOO. De dierentuin hoopt met dit lichtspektakel de mensen wat licht in de donkere winterdagen te brengen. Om het helemaal af te maken, zijn er ook oliebollen en warme chocomelk te verkrijgen.

Op de website van ZOO Planckendael kan je nu je tickets kopen. Je hebt ook de mogelijkheid om een daguitstap van te maken en er meteen een bezoek aan de dierentuin aan te koppelen. Het park zelf sluit om 16 u. Tussen 16 u en 18 u is restaurant Toepaja uitzonderlijk open om iets te eten vooraleer je het lichtspektakel ontdekt. Nadien kan je Giant bugs and those that eat them bezoeken op het tijdslot dat je gekozen hebt.

Krijg je maar niet genoeg van de verschillende lichtobjecten, dan kan je ook terecht in het park van het kasteel van Groot-Bijgaarden. Daar vindt het Engels lichtspektakel Lightopia plaats. De route loopt doorheen het park en wordt verlicht door verschillende lantaarns en interactieve displays. Voor het kasteel verschijnt er een indrukwekkende watershow die verschillende gedaantes aanneemt. Ook hier kan je genieten van warme maaltijden, glühwein, warme chocolademelk en andere dranken, in het Twinkling Café. Lightopia vindt plaats van 18 november tot 8 januari .Tickets van dit lichtspektakel kan je kopen op de website van Lightopia.