De weegacties zijn terug

14 / 02 / 2023
Binnenland
Evenementen
Vlaamse Kampeertoeristen
Weegacties
Kampeertoerist
Weegactie Antwerpen

Ga met een gerust hart op vakantie

Nadat je motorhome of caravan even heeft stilgestaan, is het aan te raden om het gewicht te laten controleren. Er staan alvast een aantal data op de planning waar je terecht kan.

Zo ben je op zaterdag 1 april 2023 van 9.30 tot 15.30 u welkom bij de Federale Wegpolitie Limburg, in de Souwstraat 37 in Houthalen. Op 23 april is het de beurt aan de Federale Wegpolitie van West-Vlaanderen. Van 9 u tot 16 u ben je welkom in de Gemeneweidestraat in Jabbeke voor het controleren van je volgeladen voertuig. Naast het wegen, kan je er ook terecht voor een antwoord op al je vragen over laadgewicht en veilig rijden: waar staat MTM precies voor, welk rijbewijs heb je nodig, waar let je best op als je een caravan of motorhome wil aanschaffen …? Het enige dat je hoeft te doen, is je voertuig laden alsof je op reis vertrekt. Breng ook zeker je boorddocumenten mee.

Ook wij vinden je veiligheid belangrijk en doen graag mee. Daarom organiseren we ook in 2023 een weegactie met rijlessen. Hierbij geven ervaren instructeurs je praktische tips om manoeuvres uit te voeren. Hou dus zeker zaterdag 17 en zondag 18 juni vrij in je agenda en komt met je volgeladen motorhome of caravan naar het Havenhuis op het Zaha Hadidplein in Antwerpen. Hou ook onze website en een volgende editie van Kampeertoerist in het oog voor meer informatie. Wij zorgen dat je met een gerust hart aan je vakantie kan beginnen.