Icon of the Seas

21 / 09 / 2023
Vlaamse Kampeertoeristen
Avontuur
Tips van de redactie
Icon of the Seas

Het grootste waterpretpark op zee

Royal Carribean heeft een nieuw cruiseschip in haar assortiment, namelijk de Icon of the Seas. Die zou niet alleen het grootste schip ter wereld zijn, maar zal ook beschikken over het grootste zeewaterpark ter wereld, namelijk Thrill Island. De attracties van het pretpark zijn geschikt voor alle leeftijden.

Tijdens het ontwerpproces werden de verwachtingen van de gasten onder de loep genomen, net zoals de technische beperkingen aan boord. Uit dit proces kwam het resultaat van een 1.580 m² groot park met zes indrukwekkende attracties en een aantal primeurs. Denk maar aan de eerste familieglijbaan op zee. Daarnaast biedt Thrill Island ook een aantal nieuwe attracties, zoals de Pressure Drop, Frightening Bolt en Crown’s Edge. De eerste is een open vrije val glijbaan op zee, Frightening Bolt is de hoogste waterglijbaan en Crown’s Edge is een avonturenbaan die een touwparcours, een skywalk en een rit combineert.

Wanneer je liever even uitrust, kan je dit doen aan de vele zitplaatsen die rondom de attracties te vinden zijn. Zo kan je een oogje in het zeil houden terwijl je kinderen of kleinkinderen naar hartenlust ravotten. Naast het waterpretpark vind je op de Icon of the Seas ook nog de FlowRider surfsimulator, de klimmuur, de minigolf en het sportveld. Tot slot zijn er nog genoeg eet- en drankgelegenheden en voor de allerkleinsten is er zelfs een eigen waterpark in de nieuwe Surfside Neighborhood. Voor een overnachting op deze cruiseschip betaal je zo’n €2.100 per nacht.