Kamperen in Denemarken

24 / 10 / 2023
Vlaamse Kampeertoeristen
Tips van de redactie
Kampeertoerist
Kamperen
Campings
Camperplaatsen
Oscar Under The Bridge©Martin Heiberg

Camperplaatsen en campings in Denemarken

Onze Kampeertoerist-redacteurs trekken er vaak op uit met de motorhome, campervan of caravan. Ze reizen door verschillende landen in Europa op zoek naar prachtige landschappen en unieke plekken. Ze logeren op de mooiste en gezelligste camperplaatsen en campings. Deze maand reizen we naar Denemarken, het zuidelijkste Scandinavische land met een rijke geschiedenis en cultuur. We geven je tips voor een onvergetelijke kampeertrip.

Uitgelichte campings

DCU-Copenhagen Camp Absalon is een zeer grote stadscamping met goed sanitair, ruime leefruimte en prima kookgelegenheid. Heel fijn als je met de tent op stap bent, maar je hebt ook de mogelijkheid om trekkershutten te huren. Vlakbij de slapende Louis, prima ligging dus! Met het openbaar vervoer of met de fiets sta je zo in het centrum van Kopenhagen. Richtprijs in euro: € 40 per nacht en de camping is het hele jaar door open.

  • DCU-Copenhagen Camp Absalon

    Korsdalsvej 132, DK-2610 Rodovre

    Bezocht door Kampeertoerist-redacteur Kris tijdens zijn kampeertrip in Denemarken, Neuzen naar reuzen

Feddet Strand Resort is een camping in een rustige omgeving met aantrekkelijke activiteiten voor het hele gezin. Zo is er een zeer kindvriendelijk strand of een speeltuin waar de kinderen naar hartenlust kunnen ravotten. Ook honden zijn welkom op de camping, maar dienen wel aangelijnd te zijn. Vlakbij is er een hondenbos waar je hond vrij mag rondlopen. Er zijn zowel schaduwrijke plaatsen of campingplaatsen in de zon. Iedere plaats is uitgerust met 10 A. Een CEE-adapter kan je huren of kopen aan de receptie. Verder is er nog een punt om je afvalwater te lozen, toegang tot toilet, douche en wasruimte.

  • Feddet Strand Resort

    Feddet 12

Tolne Camping is het hele jaar door open en heeft zo’n 150 plaatsen ter beschikking. Je kan kiezen uit verschillende plaatsen, zoals een open veld of meer in de natuur. De camping is voorzien van verwarmde toiletgebouwen met een douche en wc. Verder is er een afvalinzameling, wasmachine, droger, keuken met kooktoestellen, een beperkt wifi-signaal en afvoer voor het chemisch toilet. De kampeerplaats kan worden voorzien van elektriciteit. Aan de receptie kan je een ontbijt bestellen en van vrijdag- tot zondagavond is er ook een foodtruck aanwezig.

  • Tolne Camping ApS

    Stenderupvej 46, 9870 Sindal Denemarken

Grønninghoved Strand Camping is een gezellige camping gelegen in een appelboomgaard met een uniek uitzicht op zee. De camping is meteen ook een kindvriendelijke camping met tal van activiteiten waar je kinderen zich kunnen uitleven. Er is een groot verwarmd zwembad met een surfglijbaan, een ondiep zwembad en een slangenglijbaan voor de kleinste kinderen. Daarnaast is er een speeltuin, een golfbaan, een strand, de zee en is er vlakbij een winkel.

 

  • Gronninghoved Strand Camping

    v/ Anna og Lasse Guldager
    Mosvigvej 21, Gronninghoved, DK-6093 Sjolund

Uitgelichte motorhomeplaatsen

Stellplatz am Hundige Havn is mooi gelegen aan het jachthaventje van het kleine Greve, op enkele stappen van Oscar onder de brug. Er is een douche, toilet, wasmachine en wifi beschikbaar. Stroom wordt berekend volgens verbruik, die je betaalt in het havenkantoor. De richtprijs is € 17,50 per nacht.

  • Stellplatz am Hundige Havn

    Magen 2, DK-2670 Greve

Bezocht door Kampeertoerist-redacteur Kris tijdens zijn kampeertrip in Denemarken, Neuzen naar reuzen

Pilegaarden heeft tien motorhomeplaatsen ter beschikking en is voorzien van 6 A. Je hebt er de mogelijkheid om je chemisch toilet te lozen en er is wifi ter beschikking. Het is een aangename omgeving om te vertoeven, waar je ook kan zwemmen, fietsen, wandelen en vissen. De motorhomeplaats is open van 15 maart tot en met 15 november.

  • Pilegaarden

    Sogardvej 120, 7250, Hejnsvig, Denemarken

Kolindsholm is een motorhomeplaats in een tuin. De plaats is voorzien van 16 A en je hebt de mogelijkheid om je cassettetoilet te lozen. Er is wifi ter beschikking, net zoals een douche, een toilet en water. Je hebt er een overdekt terras en een verblijfsruimte met een tafeltennistafel, een voetbalspel en een pooltafel. Verder is er een kleine kringloopwinkel en ligt het strand op 10 km en het centrum op 5 km van de verblijfplaats.

  • Kolindsholm

    Fjelstrupvej 71, 6100, Haderslev, Denemarken

Ben je benieuwd naar meer kampeertips? In Kampeertoerist vind je telkens een ruim aanbod voor campings en motorhomeplaatsen terug.