Kerstsfeer opsnuiven in Hamburg

24 / 11 / 2022
Evenementen
uitstapjes
Kerst
Duitsland
Kerst in Hamburg

Lichtjes en glühwein

Kerst staat garant voor duizenden lichtjes die de straat verlichten en mensen die bij elkaar komen. Maar het staat ook garant voor steden die kerstmarkten organiseren. Niet alleen in Brussel, Gent en Brugge kan je kerstmarkten vinden, maar als je het iets verder gaat zoeken, zoals in Duitsland, word je niet teleurgesteld.

Het grootste aantal kerstmarkten bijeen vind je in Hamburg, het zijn er maar liefst 60! Je vindt er kerstmarkten op de Rathausmarkt, de Gänsemarkt, de Landungsbrücken en de Sint-Michaelskerk. Op de Gänsemarkt wordt het plein omgetoverd tot een heus idyllisch peperkoekendorp, terwijl je op de Landungsbrücken de Scandinavische kerstsfeer kan opsnuiven. Je vindt er de traditionele lekkernijen en de regionale specialiteiten. Naast de verschillende kerstmarkten, zijn er ook verschillende parades en concerten. Tijdens de adventsperiode vertrekt er iedere zaterdag op het Gerhart-Hauptmann-Platz een kerstparade. Die vertrekt om 14 u en kan je bewonderen tot 17 u. Daarnaast zijn er nog verschillende culturele evenementen. Denk maar aan het ballet De Notenkraker, een theaterstuk rond Kerstmis of concerten in de Elbphilharmonie.

Krijg je maar niet genoeg van Duitse kerstmarkten? Dan kan je nog in heel wat steden terecht. Zo zijn er niet alleen meerdere kerstmarkten in Keulen, maar is er ook een kerstparadijs in Aken. Daar zijn de kerstchalets gevuld met lekkernijen, souvenirs en glühwein, om je aan te verwarmen. Voor de kinderen is er ook een draaimolen voorzien. Ook Frankfurt, Dresden, Düsseldorf, Erfurt, Leipzig, Nürnberg en Berlijn zijn aanraders.