Liverpool ontdekken

18 / 04 / 2023
Groot-Brittannië
Tips van de redactie
uitstapjes
Evenementen
Citytrips
Liverpool

Veel meer dan de stad van Eurovision

In mei staat Liverpool helemaal in het teken van Eurovision, maar er valt zoveel meer te beleven en te zien in deze Engelse stad. Wij geven je enkele tips voor de belangrijkste bezienswaardigheden.

Liverpool kent een rijke scheepvaartgeschiedenis die je kan ontdekken in het Merseyside Maritime Museum in de Royal Albert Dock. Daar zie je scheepsmodellen, schilderijen en voorwerpen die het verhaal vertellen van Liverpool als één van de grootste historische havens ter wereld. Denk maar aan de expositie ‘Titanic and Liverpool: the untold story’. Maar je komt er ook meer te weten over de strijd van douaniers tegen smokkelaars. Een boeiende manier om de geschiedenis van Liverpool te ontdekken. Wil je dan verder blijven varen op het maritieme Liverpool, dan kan je de stad bekijken vanaf de rivier de Mersey. Deze rivier is niet alleen een belangrijke waterweg, maar ook het hart van de stad. Vanop de rivier krijg je een zicht over de indrukwekkende gebouwen van de stad.

Die gebouwen ontdek je ook in het architectuurcentrum van de Royal Institute of British Architects oftewel het RIBA North. Daar zie je de ontwerpen van wereldberoemde bouwwerken en wandel je langs de historische hoogtepunten van de stad dankzij de architectural walking tours. Het bekende Liverpoolse gebouw is het Liver Building. Onder begeleiding van een gids werp je een blik op de binnenkant van de beroemde klokkentoren. Ga dan zeker ook eens naar de tiende of vijftiende verdieping, want daar krijg je een adembenemend uitzicht over de stad.

Ook kunstliefhebbers komen aan hun trekken in The Tate Liverpool Gallery. De entree voor dit museum is volledig gratis, maar als er bijzondere tentoonstellingen zijn, betaal je een klein bedrag. Het imposant museum de Walker Art Gallery is ook gratis inkom. Naast schilderijen geniet je er ook van dans, muziek, literatuur en performance art. Nadien kan je gezellig iets gaan eten in de Baltic Market, een overdekte markt met streetfood.

Naast de indrukwekkende gebouwen, het Eurovision Song Contest is Liverpool om nog iets gekend, namelijk de geboortestad van The Beatles. Zo kan je onder meer The Beatles Story volgen, waarbij je door de geschiedenis van de band loopt. Eindigen doe je beter op de plek waar het voor George, Paul, John en Ringo allemaal begon, namelijk de Cavern Club. Daar sluit je de dag af met een drankje terwijl je luistert naar de livemuziek.