Nomadsland, een pop-up camping

14 / 12 / 2022
Campings
Binnenland
Natuur
Kamperen
Nomadsland

Overnachten in een joert

Van 11 november tot en met 12 maart kan je overnachten in een traditionele joert. Deze unieke slaaplocatie staat midden in de natuur. Overdag zijn er tal van activiteiten die je kan doen en ’s avonds geniet je van een drankje bij het kampvuur of steek je de houtkachel aan in de joert.

In een natuurgebied in het oosten van Brabant vind je Nomadsland tussen de naald- en loofbomen. Op deze unieke locatie vind je een sauna, een hottub en tal van andere leuke activiteiten. Denk maar aan yogasessies en outdoor meditatie. Mag het wat avontuurlijker zijn, dan kan je de omgeving verkennen op een mountainbike. Ook wandelen tussen de vele loofbomen is een echte aanrader. Zo leer je meer over de fauna en flora en spot je wilde dieren, zoals reeën, vossen en dassen. ’s Avonds kan je ontspannen met een drankje aan het kampvuur of steek je de houtkachel aan in je eigen joert. Speel er gerust een gezelschapsspel, ze hebben Kolonisten van Catan, Risk, schaken en dammen ter beschikking.

De joerts zelf zijn volledig in Mongolië gemaakt, dus traditioneler kan het niet. In Mongolië gebruiken de nomaden het om rond te trekken over de toendra’s. De tent is stevig geïsoleerd, zodat het de koude buiten houdt. De joert is ingericht met comfortabele bedden, een zetel, stoelen, kleden, een kastje en een gasfornuis met potten en pannen. Daarnaast vind je er lampen, bedlinnen en beddengoed. Boek je een joert voor drie of vier personen, dan krijg je twee extra eenpersoonsbedden. Voor twee overnachtingen met twee personen tijdens de week betaal je € 380.

Meer info

Nomadsland