Stadscamping op Antwerpse Linkeroever blijft open

20 / 02 / 2024
City Camping Antwerpen © City Camping

De camping blijft zeker open tot 2025

De tijdelijke City Camping Antwerp op Linkeroever heeft toestemming gekregen van het stadsbestuur om open te blijven tot 2025, terwijl de stad werkt aan een nieuw kampeerterrein aan de Middenvijver.

Voorheen stond het terrein van de voormalige camping De Molen op Linkeroever, dat sinds 2018 leeg stond, weer open voor kampeerders sinds 2021. City Camping Antwerp kreeg aanvankelijk een vergunning voor twee jaar als tijdelijke oplossing in afwachting van het nieuwe kampeerterrein aan de Middenvijver, dat de definitieve locatie zal worden voor de Antwerpse stadscamping.

De stad heeft nu besloten om de vergunning van de tijdelijke camping te verlengen tot 2025, wat een teken is van het succes van het initiatief. Uitbater Wim Dekoning is verheugd over deze beslissing en benadrukt dat de camping zeer populair is, met regelmatige volledige bezetting tijdens de zomermaanden. Met deze verlenging kunnen ze hun concept verder ontwikkelen en nieuwe evenementen organiseren, zoals een fietsweek in februari en het terugbrengen van het populaire "camping kantoor" waar mensen kunnen co-werken van maandag tot vrijdag.

De camping biedt plaats aan 33 kampeerwagens, 45 caravans en grote tenten, evenals een weide met 24 plaatsen voor kleinere tenten. Het aantal bezoekers groeit elk jaar, met een stijging van 20 à 25 procent, zelfs tijdens de winterperiode. Met de toenemende populariteit van kamperen zijn ze zelfs volgeboekt met Nieuwjaar.