Uitgelicht door de redactie

18 / 04 / 2023
Vlaamse Kampeertoeristen
Kampeertoerist
Kamperen
Camperplaatsen
Campings
België
België

Camperplaatsen en campings in België

Onze Kampeertoerist-redacteurs trekken er vaak op uit met de motorhome, campervan of caravan. Ze reizen door verschillende landen in Europa op zoek naar prachtige landschappen en unieke plekken. Ze logeren op de mooiste en gezelligste camperplaatsen en campings. Deze maand reizen we naar België, een klein land maar ontzettend rijk aan cultuur en architecturaal erfgoed. We geven je tips voor een onvergetelijke kampeertrip.

Uitgelichte campings

Camping Le Prahay is gelegen aan de Semois in een bosrijke omgeving. Vanuit Poupehan neem je een smalle weg richting de camping, maar er zijn genoeg uitwijkplaatsen voorzien. Er zijn genoeg zon- en schaduwplaatsen aanwezig en elke plaats heeft een adembenemend uitzicht op het water en de bossen. De voorzieningen op de camping, zoals een sanitair, zijn op loopafstand. Ook kinderen kunnen er naar hartenlust ravotten. Er is een speelplein voorzien of ze kunnen uitgerust met een emmer en een schepnet, vissen gaan zoeken in de rivier. Sportieve kampeerders komen ook aan hun trekken. Er zijn verschillende fiets- en wandelroutes die vertrekken vanaf de camping. Denk maar aan Routes des Echelles. Uitrusten kan je doen aan het terras van de camping. Daar kan je genieten van verschillende soorten streekbieren met een versnapering. De camping is open van 2 april tot 1 oktober en tijdens het laagseizoen geniet je van de ACSI-korting.

  • Camping Le Prahay

    Rue de la Chérizelle 48, 6830 Poupehan

    Bezocht door redacteur Chris tijdens zijn kampeertrip naar Godfrieds land van Bouillon

Camping De Ballasthoeve heeft 33 plaatsen goed voor tenten, caravans of zwerfauto’s. Deze plaatsen zijn verdeeld over drie grote terreinen, omgeven door hoge bomen. Aan de camping is er een kleine kinderboerderij en speeltuin, zodat kinderen zich kunnen uitleven. Daarnaast is er een fietscafé met terras waar je de Ballaster Tripel kan proeven. Dat is een lokaal gebrouwen speciaalbier dat geserveerd wordt in een zevental fietscafés in de omtrek. Op de camping kan je ook een ontbijtmand, lunchpakket of picknickmand bestellen. De Ballasthoeve is het hele jaar door open.

  • Camping De Ballasthoeve

    Ballaststraat 75, 3900 Pelt

    Bezocht door redacteur Chris tijdens zijn kampeertrip naar het Limburgs bosland

Stal ’t Bardehof ligt in een natuurrijke omgeving in de Westhoek en heeft plaats voor 9 campers, 8 caravans en 39 tenten. Alle plaatsen zijn voorzien van stroomaansluiting en gratis wifi. Je hebt er zelfs de mogelijkheid om samen met je paard op deze camping te logeren. Er zijn ruime stallen, een buitenpiste en de mogelijkheid om op de weide te staan. Verzorging, voer, hooi en stro zijn voorzien. Verder heb je de mogelijkheid om al wandelend, fietsend of te paard de omgeving te verkennen. De camping ligt op 4 km van het centrum tot Poperinge. Op de camping vind je ’t winkeltje waar je dagelijks vers brood en enkele basisproducten kan kopen.

  • Stal ’t Bardehof

    Barlebuizestraat 8, 8972 Poperinge (Krombeke)

    Bezocht door redacteur Chris tijdens zijn kampeertrip naar Poperinge

Minicamping Leeuwerikenveld is opgesplitst in twee percelen, namelijk een perceel voor tenten en een perceel voor caravans en campers. De terreinen zijn van elkaar gescheiden door een hoge beukenhaag. Op beide terreinen zijn er de nodige voorzieningen. Zo is er elektriciteit en wifi aanwezig. Verder zijn er sanitaire faciliteiten en voldoende vuilbakken voorzien. Er zijn ook drie weideboxen voor paarden met stroomvoorziening en drinkwater. Op de camping kan je dagelijks brood, soep en eieren bestellen. De camping is open van midden april tot eind september.

  • Minicamping Leeuwerikenveld

    Ransbergstraat 26, 3350 Neerlinter

    Bezocht door redacteur Chris tijdens zijn kampeertrip naar fruitig Limburgs Haspengouw

De camping die we zeker niet kunnen vergeten, is Camping Malpertuus. De camping ligt in het centrum van het Meetjesland, aan de rand van de Lembeekse bossen. De camping is het ideale vertrekpunt om al wandelend of fietsend de omgeving te verkennen. Het is een ideale mix van toeristische en vaste plaatsen en er is een clubhuis, sanitair gebouw, buitenspeeltuin en petanqueterreinen aanwezig. In de buurt kan je gezellig iets eten.

  • Camping Malpertuus

    Tragelstraat 12, 9971 Lembeke

    Bezocht door redacteur Willy tijdens zijn kampeertrip naar het Meetjesland

Uitgelichte motorhomeplaatsen

Op de Boulevard Vauban neem je de Pont de Cordemois over de Semois en volg je de route de Cordemois tot aan de mooi gelegen camperplaats, naast het voetbalveld. Daar vind je Parking Motorhome de Bouillon. Deze motorhomeplaats heeft 15 plaatsen. Qua voorzieningen heb je de mogelijkheid om te lozen, is er (niet-drinkbaar) water en kan je gebruikmaken van de elektriciteit. Hiervoor koop je jetons in het toeristisch bureau van Bouillon.

  • Parking Motorhome de Bouillon

    1 Rue de la Poulie, 6830 Bouillon

    Bezocht door redacteur Chris tijdens zijn kampeertrip naar Godfrieds land van Bouillon

Camping Holiday Village heeft 35 plaatsen ter beschikking. Deze camperplaats is gunstig gelegen en ligt op tien minuten stappen van het centrum van Knokke. Na 6 km fietsen kom je in het Zwin Natuurpark terecht. Voor deze camperplaats reserveer je beter op voorhand en zeker in seizoen of voor tijdens het weekend.

    Natiënlaan 70-72, 8300 Knokke

    Bezocht door redacteur Chris tijdens zijn kampeertrip naar Het Zwin

Wohnmobilstellplatz An den Weyern is een gratis verblijfplaats voor campers. Er zijn water- en loosvoorzieningen aanwezig, maar er is geen elektriciteit.

  • Wohnmobilstellplatz An den Weyern

    Rodter Straße 9A, 4780 Sankt-Vith

    Bezocht door redacteur Chris tijdens zijn kampeertrip ‘De herrezen Ardennen’

Parking ’s Gravenvoeren heeft 20 plaatsen op verharde ondergrond, omgeven door gras. Het is er rustig verblijven vlak bij het centrum van Voeren. De camperplaats is een basic overnachtingsplaats met enkel vuilbakken en voor de rest zijn er geen voorzieningen. Je hebt er wel veel mogelijkheden om de buurt al wandelend of fietsend te verkennen.

  • Parking ’s Gravenvoeren

    Boomstraat 29, 3798 Voeren

   Bezocht door redacteur Willy tijdens zijn kampeertrip naar Voeren.

Ben je benieuwd naar meer kampeertips? In Kampeertoerist vind je telkens een ruim aanbod voor campings en motorhomeplaatsen terug.