Uitgelicht door de redactie

29 / 08 / 2022
Campings
Camperplaatsen
Vlaamse Kampeertoeristen
Kampeerhoogdag
Frankrijk
Anjou

Camperplaatsen en campings in Frankrijk

Onze Kampeertoerist-redacteurs reizen met motorhome, campervan of caravan door heel Europa en ontdekken geregeld leuke, gezellige en aangename campings en camperplaatsen. Deze maand geven we graag tips voor een kampeerreis in of door Frankrijk.

Uitgelichte campings

Camping Municipal Le Vallage in Attigny, tussen de Belgische grens en het Franse Reims, is een rustig gelegen camping met 68 door hagen afgebakende standplaatsen. Elke plaats heeft een watertappunt, een vuilwaterafvoer en 10 A elektriciteit beschikbaar. De terreinen zijn ook zeer geschikt voor campers die niet langer zijn dan 8 m en met een gewicht onder de 4 ton. De camping biedt verschillende activiteiten aan, zoals tennis, volleybal en tafeltennis. Er is een visvijver en bij de ingang is er een gemeenschappelijke speeltuin en barbecueplaats. De camping ligt op wandelafstand van een warenhuis en verschillende restaurants. Net buiten het terrein ligt er een camperplaats, ook beheerd door de camping.

  • Le Vallage

    38, chemin de l'Assaut, F-08130 Attigny

    Bezocht door redactrice Martine tijdens haar kampeertrip in de Crêtes Préardennaises

Yelloh Village camping Le Talouch is een mooie, rustig gelegen camping met een familiaal karakter. Er zijn ruime, deels beschaduwde plaatsen, die door hagen en struiken van elkaar gescheiden worden. Je wordt er hartelijk in het Nederlands ontvangen. Het sanitair is onberispelijk onderhouden. De bar, snackbar en het restaurant zijn geopend tijdens het hoogseizoen. Er is een groot, kindvriendelijk buitenzwembad, een verwarmd binnenzwembad, een spa en sauna. Voor de kleinsten is er kinderanimatie in het Nederlands, of ze kunnen onder begeleiding mee groenten gaan plukken in de moestuin van de camping. De eigenaars verzorgen wandel- en fietstochten, alsook een georganiseerd bezoek aan het Domeine du Grand Comté, met een proeverij van cognac en wijnen.

  • Yelloh Village camping Le Talouch

    Op D148 tussen Roquelaure en Auch, F-32810 Roquelaure

    Bezocht door redacteur Willy tijdens zijn kampeertrip door de Gers

Camping du Bac is een mooie, kleine gemeentecamping aan de boorden van de Mayenne. Er zijn 34 heel ruime, beschaduwde plaatsen. De ingang van de camping ligt aan het jaagpad, dat zich uitermate tot fietsen en wandelen leent. Er is eenvoudig sanitair dat dagelijks goed onderhouden wordt. Niets verstoort er de dagelijkse rust. Er is ter plaatse mogelijkheid tot vissen. Naast de camping is er een klein bar-restaurant.

  • Camping du Bac

    Rue du Port, F-53200 Ménil

    Bezocht door redacteur Willy tijdens zijn kampeertrip in de Mayenne

Camping Les Dômes is een aangename familiecamping, waar je ook een aantal bungalows, chalets en mobilhomes kunt huren. Het heeft een overdekt en verwarmd zwembad, en bij mooi weer wordt het dak opengeschoven. De camping ligt op een kwartiertje rijden van de Puy-de-Dôme.

  • Camping Les Dômes

    Les 4 routes de Nébouzat, F-63210 Nébouzat

    Uit het artikel over de Auvergne door redacteur Kris

Camping 'Glamping' is een kleine camping dichtbij het centrum van Sainte-Suzanne. De eigenares geeft je alle mogelijke informatie over wandelingen en uitstappen in de buurt. Er zijn 16 afgebakende en deels beschaduwde plaatsen, gescheiden door enkele hagen en struiken. De gasten kunnen gratis gebruikmaken van een kruidentuintje. Er is heel netjes onderhouden sanitair. Het gemeentelijk zwembad achter het terrein is gratis toegankelijk voor de campinggasten. 

  • Camping 'Glamping'

    Rue de la Croix Couverte, F-53270 Sainte-Suzanne

    Bezocht door redacteur Willy tijdens zijn kampeertrip in de Mayenne

 

Uitgelichte motorhomeplaatsen

Motorhomeplaats Aux Sabots de Vent is een 'camping à la ferme' met zes staanplaatsen, waarvan drie met stroomaansluiting. Voor paardenliefhebbers is er een manege vlakbij, met gelegenheid tot paardrijden. Voor de wandelliefhebbers zijn er verschillende wandelroutes in de buurt. Er is sanitair aanwezig, alsook verswater en mogelijkheid tot lozing van het chemisch toilet. De motorhomeplaats ligt op 2 km van het dorp en op 4 km van Attigny.

  • Aux Sabots de Vent

    1, rue des Lavoirs, F-08130 Chuffily Roche

    Bezocht door redactrice Martine tijdens haar kampeertrip in de Crêtes Préardennaises

La Maison de Ninan is een camperplaats op een open plek naast het huis van Isabelle, lid van France Passion, in het heuvelland rond Riscle. Isabelle leidt je rond in haar kleine wijngaard, waar 200 jaar oude wijnstokken groeien, die op de lijst van historische monumenten staan. Ook brengt ze een boeiend verhaal over de saffraanteelt. Er zijn elektrische steps en fietsen te huur. Voorzieningen zijn aanwezig, behalve lozing van toiletten. Table d'hôtes mogelijk. De historische toren Termes d'Armagnac, die zeker een bezoekje waard is, ligt op een zestal km.

  • La Maison de Ninan

    Lieu dit Ninan, F-32400 Sarragachies

    Bezocht door redacteur Willy tijdens zijn kampeertrip door de Gers

Aire de camping-car Château-Gontier is een gratis staanplaats op het park Saint-Fiacre achter de 'Salle de l'Espace'. Er is een watertappunt en lozing van grijs water beschikbaar achter de motorhomeparking. Je bent best zelfvoorzienend, aangezien er geen stroom noch toiletten aanwezig zijn.

  • Aire de camping-car Château-Gontier

    Quai du Dr Lefèvre Parc St-Fiacre, F-53200 Château-Gontier-sur-Mayenne

    Uit het artikel over de Mayenne door redacteur Willy

Benieuwd naar nog meer tips? In Kampeertoerist vind je telkens een heel aantal suggesties voor campings en motorhomeplaatsen terug.