Uitgelicht door de redactie

24 / 08 / 2023
Vlaamse Kampeertoeristen
Griekenland
Camperplaatsen
Campings
Kampeertoerist
Griekenland

Camperplaatsen en campings in Griekenland

Onze Kampeertoerist-redacteurs trekken er vaak op uit met de motorhome, campervan of caravan. Ze reizen door verschillende landen in Europa op zoek naar prachtige landschappen en unieke plekken. Ze logeren op de mooiste en gezelligste camperplaatsen en campings. Deze maand reizen we naar Griekenland, een land dat bestaat uit een groot Balkanschiereiland en tal van andere eilanden. Een land waar kristalhelder water en bergen en valleien in elkaar overvloeien. We geven je tips voor een onvergetelijke kampeertrip.

Uitgelichte campings

Camping Triton II is de mooiste camping in de regio Drepano. De camping is gelegen aan een mooi zand-/kiezelstrand, met een smalle tussenweg. Het beschikt over afgescheiden, vlakke, ruime plaatsen (100 m2) in de schaduw. De meeste van deze plaatsen hebben een waterkraan per plaats. Verder is het een moderne camping, met een zeer net sanitair, een keuken en een wasmachine. In hoofdseizoen (en vooral in het weekend) reserveer je best een plaats. Het onthaal is ontzettend vriendelijk. Verder heb je gratis wifi en een toprestaurant tegen schappelijke prijzen. Wil je liever verblijven in één van die tropische hutten, dan kan je die ook huren. Deze hutten zijn voorzien van airco. Camping Triton II is het hele jaar door open.

  • Camping Triton II

    Plaka Beach, GR-21060 Drepano

    Bezocht door onze Kampeertoerist-redacteur Marnix tijdens zijn kampeertrip naar de Verborgen schat Nafplio

Camping Enjoy Lichnos is een terrassencamping met schaduwrijke doch eerder kleine plaatsen. De camping is gelegen aan een mooie baai, direct aan het zandstrand en op 7 km van centrum Parga. Qua faciliteiten zijn er 220V-elektriciteitszuilen, gemeenschappelijke en chemische toiletten, waterafvoer en riolering, kleedkamers, douches, wasplaats en een ruimte om je afwas te doen. Verder is er een dichtbij een Griekse taverne en kan je er je uitleven met de verschillende watersporten, zoals harpoenvissen en duiken. De camping is open van begin mei tot half oktober. Opgelet: zeer steile toegangsweg!

  • Camping Enjoy Lichnos

    GR-48060 Lichnos, Parga

    Bezocht door onze Kampeertoerist-redacteur Marnix tijdens zijn kampeertrip, Op mollenjacht in Noord-Griekenland

Camping Sikia is een mooie terrassencamping met zandstrand aan de Baai van Volos. Het is een heel bekende camping bij ervaren Griekenlandreizigers en heeft een zeer goede service. Daarnaast heeft Camping Sikia ruime plaatsen waarvan de meeste zeezicht en veel schaduw hebben. Het aantal plaatsen bij het strand is wel beperkt. De camping is uitgerust met een prima restaurant aan het strand en een kleine campingwinkel. Verder is er een goede wifi, een zeer verzorgd sanitair en is er de mogelijkheid om appartementjes en tenten te huren. De camping is open van begin april tot eind oktober en je ACSI-kaart wordt er aanvaard.

  • Camping Sikia

    Kato Gatzea 373 00, Volos 

    Bezocht door onze Kampeertoerist-redacteur Marnix tijdens zijn kampeertrip naar De Pilion

Camping Sunset is een terrassencamping die ideaal gesitueerd is om de regio Argolis te verkennen. Een 35-tal campers en caravans vindt er een goed beschaduwde plaats. Daarnaast kan er op meer dan 100 plaatsen een tentje worden opgesteld. Er zijn eenvoudige sanitaire voorzieningen en  een restaurant aanwezig. Wie zelf geen kampeermateriaal voorhanden heeft, kan dan weer de nacht doorbrengen in een eenvoudig houten hutje, uitgerust met bedden en (soms) een koelkast. De eigenaar organiseert regelmatig Griekse avonden voor zijn gasten. Het mooie strand van Tolo bevindt zich op 300 meter. De camping is open van april tot oktober.

  • Camping Sunset

    GR-21056 Tolo-Nafplio

    Bezocht door onze Kampeertoerist-redacteur Willy tijdens zijn kampeertrip, De Peloponnesos in bloei

Camping Gythion Bay is een vrij grote, maar zeer verzorgde camping die direct aan het zandstrand van Mavrovoni ligt, op 5 km van Githio. Er zijn 213 beschaduwde niet afgebakende plaatsen beschikbaar. Tevens kunnen er ook enkele bungalows worden gehuurd. Er zijn een kleine winkel, bar en restaurant aanwezig. De camping beschikt tevens over een ruim zwembad. Ook een kampeerderskeuken met koelkasten en diepvriezers ontbreken niet. Verder zijn er verzorgde sanitaire eenheden. In de lente kan je er de sinaasappelen zo van de bomen plukken. Het terrein is goed gelegen om van daaruit onder andere Monemvassia, de Mani en Mistras te bezoeken. De camping is het hele jaar door open.

  • Camping Gythion Bay

    Mavrovoni beach, GR-23200 Githio

    Bezocht door onze Kampeertoerist-redacteur Willy tijdens zijn kampeertrip, De Peloponnesos in bloei

Camping Erodios is een zeer verzorgd terrein met een honderdtal goed beschaduwde plaatsen voor caravans, zwerfwagens en tenten en ligt onmiddellijk aan een lang zandstrand. Er is een goed uitgeruste winkel, een professioneel restaurant en een bar ter plaatse. De dynamische eigenaar is altijd aanwezig en waakt er nauwlettend over dat alles voor de gasten naar wens is. De camping is rustig gelegen en gemakkelijk bereikbaar. Daarnaast zijn er heel verzorgde kamers te huur. Verder is er gratis wifi. Het is een heerlijke plaats om enkele dagen te vertoeven. De camping bevindt zich in de nabijheid van de lagune van Gialova, ongeveer 5 km. De camping is open van half april tot en met oktober.

  • Camping Erodios

    GR-24001 Gialova, Pylos

    Bezocht door onze Kampeertoerist-redacteur Willy tijdens zijn kampeertrip, De Peloponnesos in bloei

Op een kleinschalige terrein bevindt zich boven de stad, op loopafstand van de archeologische site van Olympia Camping Alphios. De weg naar de camping wordt goed aangegeven en op het terrein is er een mooi zwembad, een restaurant en een kampeerderskeuken met gemeenschappelijke koelkast aanwezig. De meeste plaatsen zijn goed beschaduwd. In een kleine winkel kan je elementaire benodigdheden kopen. Vriendelijk onthaal door energieke eigenares en de wifi is er gratis. De camping is open van mei tot en met oktober.

  • Camping Alphios

    GR-27065 Archaia Olympia Illia

    Bezocht door onze Kampeertoerist-redacteur Willy tijdens zijn kampeertrip, De Peloponnesos in bloei

Uitgelichte motorhomeplaatsen

In Griekenland heerst geen grote rijkdom aan officiële camperplaatsen. zoals wij die kennen in Frankrijk, Duitsland, Italië … met de nodige faciliteiten dus. Er zijn er hier en daar wel, vaak op hele leuke plaatsen, maar zonder enig comfort, bijvoorbeeld bij het binnenrijden van Syvota (€ 6). Camperaars zijn vaak aangewezen op campings of op privéterreinen, zoals naast een taverne, waar je wel kan staan na voorafgaandelijke vraag aan de eigenaar, tegen een kleine vergoeding of mits bijvoorbeeld een eenvoudige maaltijd in de taverne.

Zo heeft onze Kampeertoerist-redacteur er overnacht op Parking Haven Nafplio op het haventerrein. Je kan er parkeren tussen gewone personenwagen en een overnachting is gratis, maar jammer genoeg zijn er geen faciliteiten aanwezig. De motorhomeplaats bevindt zich wel op wandelafstand van het centrum.

  • Parking haven Nafplio

    Boumpoulinas 39, GR-21100 Nafplio

    Bezocht door onze Kampeertoerist-redacteur Marnix tijdens zijn kampeertrip naar de Verborgen schat Nafplio

Ben je benieuwd naar meer kampeertips? In Kampeertoerist vind je telkens een ruim aanbod voor campings en motorhomeplaatsen terug.