Uitgelicht door de redactie

22 / 05 / 2023
Vlaamse Kampeertoeristen
Camperplaatsen
Campings
Italië
Kampeertoerist
Italië

Camperplaatsen en campings in Italië

Onze Kampeertoerist-redacteurs trekken er vaak op uit met de motorhome, campervan of caravan. Ze reizen door verschillende landen in Europa op zoek naar prachtige landschappen en unieke plekken. Ze logeren op de mooiste en gezelligste camperplaatsen en campings. Deze maand reizen we naar Italië. Het land in de vorm van een laars met een rijke geschiedenis en architecturaal erfgoed. Het land van lekkere wijn en dolce far niente. We geven je tips voor een onvergetelijke kampeertrip.

Uitgelichte campings

Camping Venezia Village is een heus vakantiedorp op tien minuten van de stad Venetië. Een ideaal startpunt voor een bezoekje aan de stad dus. Op 100 m van de camping is er de bushalte waarbij je elke vijftien minuten tot middernacht van de Via Orlanda naar de Piazzale Roma in Venetië kan. Kaartjes kan je direct bij de receptie kopen. De camping meet maar liefst 24.000 m² en heeft voldoende beschaduwde staanplaatsen. Elke plaats is ook voorzien van elektriciteit en het is mogelijk om het water te laden en te lossen. Verder op de camping is er een restaurant en mini-market. Voor het verwarmd binnenzwembad en wellness betaal je bij. Tot slot is er nog een wasruimte, een kinderspeelplaats en zijn honden ook meer dan welkom. De camping is vanaf half februari tot eind december open, maar boeken kan enkel via e-mail

  • Camping Venezia

    Village Via Orlanda 8/C, San Giuliano I-30173 Mestre

    Bezocht door redacteur Chris tijdens zijn kampeertrip, Dromend van Venetië

Azienda Agrituristica Camping San Marco ligt bij de SS175 van Metaponto naar Matera na ongeveer 8 kilometer. Het terrein ligt erg mooi op het domein van een opgesmukte ‘azienda’. De niet-afgebakende standplaatsen liggen op een vlak grasveld of iets verheven tussen hoge bomen. Op de camping heb je een mooi uitzicht over het land en enkele dorpen in de verte. Er is een restaurant en groot, aantrekkelijk zwembad waarbij je de ligzetels mag gebruiken. Naast standplaatsen, verhuren ze ook kamers en kleine appartementen. Zowel de gebouwen als de aanplantingen geven een zeer verzorgde indruk. De camping is een zeer goed uitgangspunt voor bezoek aan Matera, Metaponto, Taranto, Alberobello … Zeker ook geschikt voor langer verblijf met vriendelijk en hulpvaardig onthaal.

  • Azienda Agrituristica Camping San Marco

    Ex. SS 175 – Loc. San Marco, Fraz. Metaponto, I-75012 Bernalda (MT)

    Bezocht door redacteur Jan tijdens zijn kampeertrip naar Mysterieus Matera

Nabij de zee gelegen langs de weg van San Cataldo naar Casalabate ligt Torre Rinalda Camping. De barokstad Lecce ligt op amper 10 km. Aangenaam verblijf aan zee met veel sportmogelijkheden. Ook Brindisi goed bereikbaar. De camping is open van half mei tot half september en de ACSI-voorwaarden zijn geldig buiten het seizoen. •

  • Torre Rinalda Camping

    Via Simeone D'Antona 1, I-73100 Torre Rinalda

    Bezocht door redacteur Jan tijdens zijn kampeertrip Oosters wit in de Salento

Camping 5 Terre is een camping in de heuvels, op twintig minuten wandelafstand van het centrum en het treinstation. Er zijn afgebakende en schaduwrijke plaatsen met stroomvoorziening. Verder is er een verzorgd sanitair en wifi in de buurt van de receptie. Op de staanplaatsen is er geen wifi. Camping 5 Terre is een behoorlijke camping als uitvalsbasis voor een bezoek aan Cinque Terre. De camping is open van Pasen tot begin november.

  • Camping 5 Terre

    Via Albero D’Oro, I-19015 Levanto

Bezocht door redacteur Marnix tijdens zijn kampeertrip naar de Cinque Terre on the Rocks

Camping Village Punta Navaccia is een groot terrein aan de oevers van het Trasimeno-meer. Op het passantenterrein heb je keuze uit 200 goed beschaduwde plaatsen. Met wat geluk vind je een leuk plaatsje naast het haventje waar de hele dag bootjes in- en uitvaren. Zwemmen kan in het meer of in het ruime zwembad. Een kinderbad is eveneens aanwezig. Sport en animatie worden georganiseerd door het campingteam. Voor wie over geen eigen kampeermiddel beschikt zijn er stacaravans, Safarilodges en CoCo Sweet-tenten te huur. Er is gratis wifi over het hele terrein. Verder is er een bar en een kleine supermarkt. Het restaurant ligt onmiddellijk naast de camping. De camperservice voor niet-gasten is tegen betaling. De camping is gunstig gelegen om een groot deel van Umbrië te bezoeken en zelfs om richting Toscane uit te zwerven. De camping is open van begin april tot half oktober en in het laagseizoen kan je genieten van de ACSI-korting.

  • Camping Village Punta Navaccia

    Via Navaccia 4, I-06069 Tuoro sul Trasimeno

    Bezocht door redacteur Willy tijdens zijn kampeertrip, Op twee wielen door Umbrië

Uitgelichte motorhomeplaatsen

Area sosta San Guiliano Venice heeft ruimte voor 50 campers en is gelegen in een groot park, op 4 km van het centrum van Venetië. Voor een overnachting betaal je € 18,00/24 uur. Ook de elektriciteit is betalend, maar fris water en vuilwaterlozing is gratis.

    Via San Giuliano 19, I-30173

    Bezocht door redacteur Chris tijdens zijn kampeertrip, Dromend van Venetië

Area Camper Matera heeft 25 plaatsen voor zwerfauto’s op 3,5 km van het centrum van Matera. Alle voorzieningen zijn aanwezig, namelijk water tanken, afvalwater lozen, chemisch toilet ledigen, douches, elektrische aansluiting, wc, wifi. Verder is het onthaal zeer vriendelijk en krijg je een versgebakken brood aangeboden bij de inschrijving. Een klein busje brengt je op het afgesproken uur naar het centrum van Matera en terug. Een ideale service, gezien het moeilijk parkeren is in de stad. Je betaalt er € 25/dag, alle diensten inbegrepen. Een aanrader! 

  • Area Camper Matera

    SS7, Via Appia, I-75100 Matera

    Bezocht door redacteur Jan tijdens zijn kampeertrip naar Mysterieus Matera

Camper Parking Nettuno heeft 50 staanplaatsen op gras- of grindterrein voor campers. Op deze motorhomeplaats zijn alle voorzieningen aanwezig en daarnaast elektrische aansluiting, wc en douche. Op 300 m is er een winkel en er is een restaurant ter plaatse. Voor 24 betaal je € 13,00 en € 18,00 in juli en augustus. Het terrein is het hele jaar door open.

  • Camper Parking Nettuno

    Viale Magna Grecia, I- 75012 Lido di Metaponto

    Bezocht door redacteur Jan tijdens zijn kampeertrip naar Mysterieus Matera

Area di Sosta La Stella is een stopplaats gelegen op de SS7 Massafra-Taranto en biedt plaats aan twintig campers. De motorhomeplaats is gunstig gelegen voor een bezoek aan Taranto. Een shuttlebus brengt je voor € 2 naar het dichtbijgelegen strand. Op 500 m is er een restaurant en op 1 km van het terrein vind je een winkel. Op het terrein zijn alle voorzieningen aanwezig, zelfs elektrische aansluiting, wc en douche.

  • Area di Sosta La Stella

    Contrada Le Forche 13, I-74016 Massafra

    Bezocht door redacteur Jan tijdens zijn kampeertrip Oosters wit in de Salento

Op 2 km van Monterosso vind je Il Poggio delle Cinque Terre. De bushalte ligt tegenover de ingang. Er is een onbeperkte verblijfsduur, maar de maximum lengte van de motorhome is 8m. Je belt best even vooraf om te zien of er nog plaats is.

  • Il Poggio delle Cinque Terre

    I-19016 Monterosso al Mare

    Bezocht door redacteur Marnix tijdens zijn kampeertrip naar de Cinque Terre on the Rocks

Ben je benieuwd naar meer kampeertips? In Kampeertoerist vind je telkens een ruim aanbod voor campings en motorhomeplaatsen terug.