Uitgelicht door de redactie

13 / 12 / 2022
Vlaamse Kampeertoeristen
Camperplaatsen
Campings
Kampeertoerist
Litouwen
Klaipeda, theater met balkon

Camperplaatsen en campings in Litouwen

Onze Kampeertoerist-redacteurs trekken er vaak op uit met de motorhome, campervan of caravan. Ze reizen door verschillende landen in Europa op zoek naar prachtige landschappen en unieke plekken. Ze logeren op de mooiste en gezelligste camperplaatsen en campings. Deze maand reizen we naar Litouwen, een land met unieke duinlandschappen, geurende dennenbossen en uitgestrekte stranden met parelwit zand. We geven je tips voor een onvergetelijke kampeertrip.

Uitgelichte campings

De camping Nidos Kempingas is mooi gelegen bij de grote duin te midden van dennenbossen en vlak bij de zee. Op het terrein mag je gebruik maken van wifi, elektriciteit en douches. Het lozen van water en tanken is gratis. Aan het terrein is er een restaurant, een verwarmd binnenbad en tal van sportmogelijkheden. Zo kan je er tennissen, basketten, fietsen en zelfs ijsvissen. De camping is het hele jaar door open.

  • Nidos Kempingas
    Taikos g. 45A
    LT-93121 Nida
    Bezocht door Guy tijdens zijn kampeertrip Langs de kust in Litouwen.

 

Pajurio Kempingas/Seaside Camping is een kindvriendelijke camping en biedt plaats aan 25 motorhomes of caravans en aan 50 tenten. De camping ligt niet ver van het Regionaal Kustpark, maar ligt wel vlakbij een drukke spoorlijn.  Het ligt op 1 km van Giruli Beach en op 7 km van Klaipeda. Op het terrein is er een basketbal-, volleybal- en tennisveld en een speeltuin voor de kinderen. In de zomer heb je de mogelijkheid om yogasessies te volgen. Naast de camping vind je vier fietspaden, namelijk Melnrage 1, het centrum van Klaipede, het Dane rivierfietspad en de regionale “Eurovelo 10” verbinding naar Palanga. Ook wandelaars kunnen er hun hart ophalen langs de vier bos en wellnesspaden. De camping is gedurende het hele jaar open en ben je in het bezit van een ACSI-kaart, dan heb je bij deze camping korting.

  • Pajurio Kempingas/Seaside Camping
    Slaito str. 3
    LT-92281 Klaipeda (Giruliai)

Bezocht door Guy tijdens zijn kampeertrip Langs de kust in Litouwen.

 

Campsite Olando Kepure ligt tussen Klaipeda en Senosia Palanga, middenin het Regionale Kustpark Karle. De camping biedt enerzijds de bosgeluiden en ligt anderzijds op 500m van de zee. Je ziet er kiezelstranden en vlakbij kan je een vissersdorp bezoeken. Campsite Olanda Kepure biedt genoeg entertainment en actieve recreatie en er is voor elk wat wils. Niet alleen de natuurliefhebber komt aan zijn trekken in het bos, maar ook de actieve vakantieganger vindt zijn gading bij de zee. Daarnaast is het vakantiecomplex voorzien van een speeltuin en een mini-zoo. De camping is het hele jaar door open. Je kan er gebruikmaken van wifi en elektriciteit en het terrein wordt bewaakt door videocamera’s. Er zijn ook aparte kamers met wc, douche en minikeuken. Voor een overnachting betaal je €40 en huisdieren zijn ook welkom.

  • Campsite Olando Kepure
    Kriksty g. 5
    LT-92283 Karkle

Bezocht door Guy tijdens zijn kampeertrip Langs de kust in Litouwen.

 

Camping Palanga Camping Compensa ligt op het grondgebied van het Regionaal Park en op 600 m van de zee. Er zijn afgebakende plaatsen aanwezig waarbij je kan kiezen of je een plaats hebt met schaduw van dennen of niet. Er is een speeltuin aanwezig, net zoals sportaccommodatie, elke ochtend vers brood, snackbar, restaurant en wifi. Je mag er ook gebruikmaken van de sanitaire voorzieningen en de wasserette.

  • Palanga Camping Compensa

Klaipedos pl. 33i
LT-00101 Nemirseta (Palanga)

Bezocht door Guy tijdens zijn kampeertrip Langs de kust in Litouwen.

 

Uitgelichte motorhomeplaatsen

Aan de oever van de rivier de Atmata kan je overnachten op Sysos Kaimo Sodyba. De staanplaats biedt ruimte aan acht campers en is voorzien van stroom, wifi, douche, toilet en water. In de omgeving kan je fietsen, wandelen, zwemmen en vissen. Deze motorhomeplaats is het hele jaar door open en je betaalt er €10 voor een overnachting

99187, Šyša, Litouwen

 

Aan de historische badplaats Mineral Water vind je Natur Camp Birštonas. Deze motorhomeplaats heeft ruimte voor 50 campers. Er zijn tal van voorzieningen aanwezig. Zo heb je de mogelijkheid om je cassettetoilet en afvalwater te lozen, maar mag je er ook toilet, water, douche, wifi, wasmachine en stroom gebruiken. Neem gerust je hond mee naar de camping en verken er samen de omgeving. Naast wandelen, kan je er ook fietsen, zwemmen en vissen. De motorhomeplaats is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Vanaf 30 april tot en met 30 september kan je er terecht en voor een overnachting betaal je er €22.

Karalienės Barboros alėja 1

59202, Birštonas, Litouwen

 

Zoek je liever de rust van een meer, dan rij je beter naar Camping Siesartis. Deze motorhomeplaats biedt ruimte aan zeven campers. Je mag er stroom en toilet gebruiken en honden zijn er toegelaten. Verken er de omgeving al wandelend of neem een frisse duik in het meer. In het meer mag je ook vissen, maar je koopt hier best op voorhand een vergunning voor recreatief vissen. Camping Siesartis is het hele jaar door open en voor een overnachting betaal je er €15.

33201 Kašelinės k., Litouwen

 

Niet alleen bij onze redacteurs vind je tal van interessante kampeertips, maar je kan ook terecht bij de Litouwse Dienst voor Toerisme. Zij hebben de vier mooiste campingroutes van het land uitgestippeld. Zo reis je naar het westen, naar het zuiden, naar het noorden en oosten en doorheen het volledige land. De eerste route “To the west in the land of the three waters” start bijvoorbeeld in Klaipeda.

Ben je benieuwd naar meer kampeertips? In Kampeertoerist vind je telkens een ruim aanbod voor campings en motorhomeplaatsen terug.