Uitgelicht door de redactie

09 / 03 / 2023
Vlaamse Kampeertoeristen
Kampeertoerist
Nederland
Camperplaatsen
Campings
Nederland

Camperplaatsen en campings in Nederland

Onze Kampeertoerist-redacteurs trekken er vaak op uit met de motorhome, campervan of caravan. Ze reizen door verschillende landen in Europa op zoek naar prachtige landschappen en unieke plekken. Ze logeren op de mooiste en gezelligste camperplaatsen en campings. Deze maand reizen we naar onze noorderburen, naar Nederland. Het land dat wij kennen van de kleurrijkste tulpen en de meest imposante molens, maar dat nog zoveel meer te bieden heeft. We geven je tips voor een onvergetelijke kampeertrip.

Uitgelichte campings

Ardoer camping- en bungalowpark De Haeghehorst ligt in het midden op de Veluwe. De camping heeft ruime staanplaatsen in een schaduwrijke omgeving. Daarnaast heb je de mogelijkheid te relaxen aan het open en overdekt zwembad met waterglijbaan en kleuterbad. Er zijn ook speelterreinen waar je kinderen kunnen ravotten of sportpleinen waar je je kan uitleven. Verder heeft de site ook een winkel, een rustig gelegen eetcafé en een fietsenverhuurplaats. Via het fietspad ben je slechts 6 km verwijderd van het Dolfinarium en het strand in Harderwijk.

  • De Haeghehorst

    Fazantlaan 4, N-3852 AM Ermelo

    Bezocht door redacteur Chris, tijdens zijn kampeertrip in De Veluwe, van Harderwijk tot Rozendaal

Parkcamping De Graafschap ligt aan de rand van de Kruisbergse bossen, tussen Doetinchem en Hummelo. De camping heeft een eigen natuurbeheersplan en op het terrein zelf ontdek je al de fauna en flora. De Graafschap is de ideale plaats om te genieten van de rust en de ruimte in alle comfort. Er zijn verharde plaatsen voor kampeerauto’s, een fietsstalling en een kantine. In de voormalige school is er een restaurant waar je geniet van producten van de omliggende boerderijen.

  • Parkcamping De Graafschap

    Loenhorsterweg 7C, NL-6999 DT Hummelo

    Bezocht door redacteur Chris, tijdens zijn kampeertrip in de Gastvrije Achterhoek

Camping Waterhout omschrijft zichzelf als een gezellige familiecamping op een vakantie-eiland. Het grote terrein ligt aan de uitgestrekte Noorderplassen en grenst aan de Lepelaarsplassen. De camping ligt vlakbij Almere en het Nationaal Park Nieuwland. Camping Waterhout heeft ruime kampeerplaatsen, namelijk 110 m² die voorzien zijn van water, elektriciteit en afvoer. In het sanitairgebouw mag je gebruikmaken van de douches. Verder is er nog Brasserie Tien waar je geniet van een drankje en een hapje in een gezellige sfeer. Daarnaast is er nog een broodservice, snackbar en pizzeria. Verken er de omgeving al wandelend of al fietsend. Er passeert een fietsknooppuntennetwerk langs het terrein. Naast wandelen en fietsen, kan je er ook varen, vissen en zwemmen of gewoon van het weidse uitzicht genieten. Voor kinderen is er een speeltuin en dierenweide De camping is open van begin april tot eind oktober.

  • Camping Waterhout

    Trekvogelweg 10, NL-1316 AM Almere

    Bezocht door redacteur Willy, tijdens zijn kampeertrip in Flevoland, de jongste provincie van Nederland

Camping De Zeehoeve ligt aan de zeedijk, op 50 m van de zee. Op de ruime kampeerplaatsen, namelijk 100 m², kan je genieten van de rustige omgeving. De camping is voorzien van elektriciteit, 16 A, wifi en er zijn drie toiletgebouwen aanwezig die dagelijks worden schoongemaakt. Ook voor de kinderen is het de ideale camping met maar liefst drie verschillende speeltuinen. Daar hebben ze glijbanen, schommels, klimtoestellen en nog zoveel meer. In het hoogseizoen worden er leuke activiteiten voorzien door het recreatieteam.

  • Camping De Zeehoeve

    Westerzeedijk 45, 8862 PK Harlingen

    Bezocht door redacteur Marnix, tijdens zijn kampeertrip ‘De Camperelfstedentocht, Friese landschappen op eigen tempo’.

Op camping De Lage Werf wordt je meteen vriendelijk door Miranda onthaald op haar gezellige terrein. Er zijn 44 ruime parkeerplaatsen verdeeld over vier aparte velden en van elkaar gescheiden door hagen. Daarnaast zijn er vier verharde camperplaatsen voorzien. Elk stekje heeft elektrische aansluiting, een eigen watertappunt en afvoer. Op het terrein is er een moderne, verwarmde sanitaire ruimte die goed onderhouden is. Auto’s mogen op het terrein om te lossen en te laden en daarna parkeer je die op een apart parkeerterrein. Ook wifi is beschikbaar, maar enkel tegen een vergoeding. Voor de kinderen is er een speeltuin naast de schuur. Camping De Lage Werf is ideaal als vertrekpunt om het zuidelijke deel van de Goeree-Overflakkee te verkennen. Dat kan zelfs al fietsend, want het fietsknooppuntennetwerk loopt langs de camping. In het voor- en naseizoen is er ACSI-korting. De camping is open vanaf 15 maart tot 15 oktober.

  • De Lage Werf

    Lageweg 4 (ingang) en Bommelsedijk 9 (postadres), NL-3258 LA Den Bommel

    Bezocht door redacteur Willy, tijdens zijn kampeertrip ‘Ga je mee naar Goeree-Overflakkee?’

Buitengoed De Boomgaard is een mooi verzorgd terrein met ruime kampeerplaatsen die deels in de schaduwrijke omgeving liggen van hoge bomen en fruitbomen. Op de camping is er sanitair aanwezig, net zoals een zwemvijver met een aangelegd zandstrandje. Daarnaast is er nog een kinderboerderij, speeltuin en boerenschuur. De camping is heel gemakkelijk te bereiken op 7 km van Utrecht, langs de autostrade A12. Buitengoed De Boomgaard is open van eind maart tot half oktober.

  • Buitengoed De Boomgaard

    Parallelweg 9, NL-3981 HG Bunnik

    Bezocht door redacteur Willy, tijdens zijn kampeertrip door de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Uitgelichte motorhomeplaatsen

In Gorinchem vind je Camperplaats De Punt. Deze motorhomeplaats heeft 24 ruime camperplaatsen voorzien van verlichting, elektriciteit, watervoorzieningen en een loospunt voor chemische toiletten. Voor deze camperplaats is het niet mogelijk om te reserveren, maar je meldt je bij aankomst aan bij de havenmeester in het Botenhuis. Daar kan je ook een hapje eten. Camperplaats De Punt is gedurende het hele jaar open.

  • Camperplaats De Punt

    Buiten de Waterpoort 8, NL-4201 CS Gorinchem

    Bezocht door redacteur Willy, tijdens zijn kampeertrip door de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Motorhomeplaats De Turfvaart biedt een prachtig uitzicht over de jachthaven in Etten-Leur. De camperplaats is te bereiken via de poort aan het Westpolderpad en bij aankomst ga je naar het Paviljoen aan de bar om je in te schrijven. Aan de achterzijde van het Paviljoen zijn de douches en toiletten. Verder is er een mogelijkheid om je chemisch toilet te lozen en een plek om je huishoudelijk afval, glas en papier achter te laten.

    Westpolderpad 6, NL-4871 NC Etten-Leur

    Bezocht door redacteur Willy, tijdens zijn kampeertrip ‘Schilderrijke reis door Noord-Brabant’

Jachthaven Middelharnis is een goed uitgeruste camperplaats met twaalf verharde plaatsen. De motorhomeplaats is voorzien van een water- en loospunt en er is een verwarmde douche- en toiletgebouw aanwezig. Het terrein is plaatselijk gekend als Peekade. Voor een overnachting betaal je € 14,50 per nacht, die je betaalt aan de havenmeester.

  • Jachthaven Middelharnis

    Oosthavendijk 16, NL-3241 LK Middelharnis

    Bezocht door redacteur Willy, tijdens zijn kampeertrip ‘Ga je mee naar Goeree-Overflakkee?’

Motorhomeplaats It Tún-Hûs biedt je het beste van twee wereld. Terwijl je gezellig aan je camper zit, kan je de zon zien wegzakken in de Waddenzee. Deze plek ligt in een donker stukje van Nederland. Dus als je je dakraam opent, zie je nog een duizelingwekkende sterrenhemel. It Tún-Hûs heeft plaats voor vijftien motorhomes. Qua voorzieningen heb je niet alleen elektriciteit (6A), wifi en toilet, maar je hebt er ook de mogelijkheid om fris water te tanken en je afvalwater en chemisch toilet te lozen. Deze plek is ook prima voor een doortocht naar Schiermonnikoog en onderweg spot je misschien nog zeehonden. Of wil je liever wandelen in het Nationaal Park Lauwersmeer? Het kan allemaal. Voor een overnachting betaal je € 14,00.

    Bantswei 1A, NL—DW 9133 Anjum

    Bezocht door redacteur Willy, tijdens zijn kampeertrip door Friesland, harmonie van water, wind, wadden en grenzeloze weidsheids

WSV Almere Haven heeft 26 plaatsen aan het Gooimeer en is voorzien van alle faciliteiten. Als het hek gesloten is, heeft de havenmeester je toegang tot het terrein. Staat het hek open, dan mag je een plaats uitkiezen en kan je je daarna aanmelden op het havenkantoor. De camperplaatsen zijn open van 1 april tot 30 september.

    Sluiskade 11, NL-1353 BT Almere

    Bezocht door redacteur Willy, tijdens zijn kampeertrip in Flevoland, de jongste provincie van Nederland

Camperplaats Parking Waalkade heeft vier camperplaatsen op de Waalkade op wandelafstand van het centrum. Voor een overnachting betaal je € 9,00. Aan de automaat verkrijg je een dagkaart.

  • Parking Waalkade

    Waalkade, NL-4001 Tiel

    Bezocht door redacteur Chris, tijdens zijn kampeertrip in het waterrijk Maas en Waal, fietsen in Tweestromenland

Ben je benieuwd naar meer kampeertips? In Kampeertoerist vind je telkens een ruim aanbod voor campings en motorhomeplaatsen terug.