Uitgelicht door de redactie

14 / 02 / 2023
Vlaamse Kampeertoeristen
Oostenrijk
Camperplaatsen
Campings
Kampeertoerist
Oostenrijk

Camperplaatsen en campings in Oostenrijk

Onze Kampeertoerist-redacteurs trekken er vaak op uit met de motorhome, campervan of caravan. Ze reizen door verschillende landen in Europa op zoek naar prachtige landschappen en unieke plekken. Ze logeren op de mooiste en gezelligste camperplaatsen en campings. Deze maand reizen we naar Oostenrijk, een land bekend om zijn reusachtige bergen, zijn groene vlaktes en de heuvels die je meenemen naar The Sound of Music. We geven je tips voor een onvergetelijke kampeertrip.

Uitgelichte campings

Campingpark Fisching heeft 50 plaatsen variërend tussen de 100 en 130 m². Het is een uiterst verzorgd park met bomen, struiken en bloemen. Iedere plaats heeft aansluitingen voor stroom, water, waterlozing en kabel tv. Over het hele terrein is er wifi beschikbaar. Maar er is nog meer. Zo is er een kruidentuin waar gasten naar hartenlust mogen plukken. Daarnaast is er nog een restaurant, een biologische zwemvijver van 200 m² met een ligweide en stiltegebied. Er is ook een perfect verzorgd sanitair. De bloemen en planten die je aan de verschillende plaatsen vindt, wordt doorheen het terrein doorgetrokken. Zo zijn er ook bloemen en planten in het sanitair. Als je op deze camping overnacht, kom je terecht in een familiale sfeer. Op 800 m ben je in Weißkirchen waar je alle voorzieningen vindt. Denk maar aan een supermarkt of een bakkerij. Maar je kan ook al wandelend en fietsend de omgeving verkennen. De knooppunten-fietskaarten en het boekje ‘Tourentipps’ zijn gratis te verkrijgen aan de receptie. Campingpark Fisching ligt op het knooppuntensysteem en op de Murtal Radweg en is centraal gelegen voor uitstappen in heel Steiermark. De camping is gericht op rust, waardoor het niet ideaal is voor families met kinderen. Campingpark Fisching is open van begin april tot half oktober.

  • Campingpark Fisching

    Fisching 9, A-8741 Weißkirchen (im Zirbenland) Steiermark / Österreich

    Bezocht door Chris, tijdens zijn kampeertrip in Oostenrijk, zigzaggen in Zirbenland

Camping Murinsel Murtal ligt in de kleine gemeente Murtal op 5 km van Spielberg en Knittelfeld. Het terrein is 5 hectare groot en heeft 80 plaatsen van minstens 100 m². Je kiezen kiezen voor het uitzicht op het water of het uitzicht op de bergen. De staanplaatsen zijn voorzien van water, elektriciteit en hebben een rioolaansluiting. Er is een natuurlijke vijver van 1,5 ha die voldoet aan de drinkwaterkwaliteitsnormen. Daarnaast is er een voorraadhuis met lounge, namelijk het Gasthaus Murstüberl. Daar bieden ze Stiermarkse lekkernijen (bijvoorbeeld broodjes) aan en is er een kinderspeelplaats waar je kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Verken er al wandelend de omgeving dankzij de talrijke wandelpaden die naar de alpenhutten leiden. Maar er is ook een golfbaan, de Mur-fietsroute met fietsknoopsysteem en een manege. Je kan er fietsen huren en betaalt hiervoor eenmalig € 5. Naast kinderen zijn ook viervoeters van harte welkom. Voor hen is er een eigen hondenbadplaats, een hondendouche en een hondenuitlaatplaats.Camping Murinsel Murtal is het hele jaar door open, maar vanaf 15 oktober tot 31 maart meld je je beter even vooraf aan.

  • Camping Murinsel Murtal

    Teichweg 1, A-8734 Großlobming

    Bezocht door Chris, tijdens zijn kampeertrip in Oostenrijk, zigzaggen in Zirbenland

Camping Sölden ligt net naast de Gaislachkoglbahn. De camping is 1,3 hectare groot en heeft 94 plaatsen. Het zijn wel kleinere plaatsen en je kiest tussen een plaatsje in de schaduw of een plekje in de zon. Op de camping is er uitstekend sanitair aanwezig en voor elektriciteit betaal je extra. Verder parkeer je je auto op één van de buitenparkeerplaatsen of in de ondergrondse parkeergarage. Voor de ondergrondse garage betaal je € 5 per nacht. Er zijn tal van excursiebestemmingen, zoals de bioscoopinstallatie ‘007 Elements’. Deze installatie staat op meer dan 3.000 meter hoogte. Breng zeker ook het Ötzi-dorp een bezoekje. Daar vind je de hoogste waterval van Tirol samen met het zwemmeer van Tirol – de Piburgersee.

  • Camping Sölden

    Wohlfahrtstrasse 22, 6450 Sölden

    Bezocht door Kris tijdens zijn kampeertrip in Oostenrijk, 007 achterna in Sölden

Uitgelichte motorhomeplaatsen

Aan de Stuibergwaterval ligt Parking Ötzi-Dorf. In de buurt ligt het archeologisch park, Ötzi, maar in de winter is dat niet open. Op de parking zelf is er geen stroom aanwezig, maar zijn er wel betalende toiletten. Om op de parking te parkeren, betaal je € 5 per dag.

  • Parking Ötzi-Dorf

    Am Tauferberg, 6441 Umhausen

    Bezocht door Kris tijdens zijn kampeertrip in Oostenrijk, 007 achterna in Sölden

Bij Gasthof Finkau ligt parking Natuurpark. Deze motorhomeplaats heeft vijftien plaatsen. Je hebt er de mogelijkheid om je cassettetoilet te lozen en er is ook een vuilnisbak voorzien. Daarnaast is er een speelgelegenheid en breng gerust ook je hond mee. Je mag maximaal 48 uur op de motorhomeplaats

    Wildgerlostal 5743, Oberkrimml

Ook Schlaferhof biedt je een uniek uitzicht over de reusachtige Oostenrijkse bergen. Bij deze motorhomeplaats kom je terecht bij de boer. Schlaferhof heeft ruimte voor vijf motorhomes en je mag er gebruikmaken van water en stroom. Ontdek er de omgeving niet alleen al wandelend, maar ook al fietsend. De motorhomeplaats is het hele jaar open en voor een overnachting betaal je € 12,50.

  • Schlaferhof

    Laas 28, 9712, Fresach

Ben je benieuwd naar meer kampeertips? In Kampeertoerist vind je telkens een ruim aanbod voor campings en motorhomeplaatsen terug.