Vijf unieke filmdecors

22 / 05 / 2023
Italië
Vlaamse Kampeertoeristen
Tips van de redactie
Kamperen
Citytrips
Venetie Wijk Dorsoduro Ponte dell  Accademia Canal Grande

Prachtige locaties als vakantiebestemming

Waan je even in Hollywood als je onze volgende vakantietips ontdekt, want deze locaties zijn stuk voor stuk het decor van een Hollywood. Ligt je vakantie nog niet vast? Dan twijfel je misschien om een reis te boeken naar één van deze bestemmingen.

In deze Italiaanse stad Venetië zijn er heel wat films opgenomen. Eén daarvan is The Tourist met Angelina Jolie en Johnny Depp. In deze film raakt de Amerikaanse toerist Frank Tupelo verstrikt in het web van Interpolagent Elise. Daarnaast komen er een heleboel Venetiaanse plekken aan bod. Denk maar aan het Canal Grande, het Arsenaal en de Rialto Markt. Wil je nog films zien om alvast van de Venetiaanse stad te genieten? Dan kan je ook Death in Venice, The Italian Job, Casanova of de James Bond films, zoals From Russia with Love, Moonraker en Casino Royale.

Als we nog een beetje verder gaan, komen we terecht in Casablanca in Marokko. De gelijknamige film met Humphrey Bogart en Ingrid Bergman speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ondanks dat de film zelf hoofdzakelijk in de Franse hoofdstad Parijs opgenomen is, maakte het de Marokkaanse havenstad wereldberoemd.

Nog verder komen we terecht in het filmdecor van de Lord of The Rings en The Hobbit, namelijk Nieuw-Zeeland. Aangezien je zover reist, plan je beter een roadtrip. Dan heb je ook genoeg tijd om al die prachtige locaties te bekijken. Zo kan je in Matama de Hobbit-huisjes gaan bezoeken of je neemt deel aan de Tongariro Alpine Crossing Hike zoals Frodo Baggings gedaan heeft. Deze route is 19,4 kilometer lang en loopt door een vulkanisch landschap. Naast deze filmdecors geniet je ook gewoon van het adembenemende landschap en de unieke vakantiebestemming.

Als we dan opnieuw wat meer huiswaarts keren, komen we terecht in Sölden. Deze Oostenrijkse stad was het filmdecor voor de James Bond-film Spectre waar je James Bond vanaf het middenstation van de Gaislachkogl zag skiën. Ook onze Kampeertoerist-redacteur Kris ging reeds op verkenning in deze stad en trad in de voetsporen van 007.

Tot slot kan Salzburg niet ontbreken in ons lijstje met unieke filmdecors. Deze Oostenrijkse stad stond centraal in de filmklassieker The Sound of Music waar Julie Andrews bij de familie Von Trapp gaat werken. Jullie kennen ongetwijfeld de bekende scène Do-Re-Mi waar Julie Andrews in Anif, Mondsee en Salzkammergut liep. Als je naar Salzburg reist, kan je een Sound of Music-tour boeken en de filmdecors bezoeken. Denk maar aan de Leopoldskron Paleis, de fontein van Pegasus en de tuinen van Mirabell.

Er zijn natuurlijk nog een heleboel andere unieke locaties die dienst deden als filmdecor, zoals Glen Coe in de film Skyfall. Maar ook in tv-series komen er verschillende locaties aan bod. Denk maar aan Kroatië dat veelvuldig voorkomt in de tv-serie Game Of Thrones of dichter bij huis vind je de Schelde en haar zijrivieren die dienst deden als decor voor Stille Waters. Allemaal zijn ze het bezoeken meer dan waard.