Actuele kampeerinfo

De kampeerbranche staat niet stil. Elke dag duikt wel een nieuwe tip of tool op. In deze rubriek bundelen we de belangrijkste kampeerinfo en tips & tricks.

Kamperen kan je zowat overal ter wereld, maar elk land heeft zijn eigen regels, gebruiken en wetgeving. Daarom bundelt Vlaamse Kampeertoeristen de belangrijkste kampeerinfo, nuttige tips en hulpmiddelen in één handig overzicht. Hieronder vind je antwoorden op (vaak gestelde) kampeervragen. Bruikbare kampeerinfo in een notendop dus! Ook in ons kampeermagazine lees je heel wat interessante info!

Aandachtspunten voor beginnende kampeerders

Wie voor het eerst op kampeerreis vertrekt, kan op heel wat onverwachte problemen stuiten. Een goede voorbereiding helpt je moeilijkheden te vermijden. Maar waar moet je dan als beginnend kampeerder op letten? FICC, de internationale kampeervereniging waar VKT deel van uitmaakt, toont aan de hand van enkele ludieke animatiefilmpjes wat de aandachtspunten zijn.

1. Aarzel niet om hulp te vragen

Het is normaal dat je niet alles weet over het aansluiten op het elektriciteitsnet op de camping, het uitstippelen van een reisroute of het vinden van een geschikte camping. Gelukkig ga je overal ter wereld behulpzame medekampeerders vinden, die ook ooit alles hebben moeten leren. Wees niet bang om hulp te vragen, meestal hou je er enkele goede tips en een fijne babbel aan over. Als kampeervereniging staat VKT ook steeds klaar voor zijn leden om een antwoord te helpen zoeken op moeilijke technische vraagstukken of een toeristische tip te bieden. Leden vinden ook elke maand een schat aan informatie in Kampeertoerist, het ledentijdschrift van Vlaamse Kampeertoeristen, en op het ledenluik van deze website.

 

 

 

2. Upgrade je rijkunsten

Al kan je nog zo goed autorijden, een motorhome of caravan vergt steeds extra oefening. Bij VKT kan je terecht op onze tweejaarlijkse rijlessen en weegactie voor hulp bij het leren manoeuvreren met je kampeervoertuig. De volgende editie vindt plaats op 12 en 13 juni 2021. Op het ledenluik van onze website vind je een stap-voor-stap-handleiding die we onlangs publiceerden in ons magazine Kampeertoerist, met de belangrijkste manoeuvres, zodat je ook thuis kan oefenen.
Kies je meteen voor het grote werk, en heb je je een motorhome van meer dan 3,5 ton of een grote caravan aangeschaft? Dan zal je een rijbewijs C1 of B+E moeten behalen. VAB-Rijschool biedt de opleiding C1 aan met een grote bestelwagen in plaats van een vrachtwagen, speciaal voor kampeerders. En wist je dat VKT-leden 10% korting krijgen bij VAB-Rijschool op het lesgeld van de opleidingen C1 (motorhome +3,5 ton) en B+E (caravan)?